Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2013.

11:46

Roj Kin: Nani opravdano isključen

Legendarni kapiten Mančester Junajteda Roj Kin šokirao je navijače nekadašnjeg kluba izjavom da je turski sudija Džinejt Čakir opravdano isključio Nanija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Madridjani su slavili na Old Trafordu sa 2:1, a prelomni trenutak dogodio se u 56. minutu, pri vođstvu Junajteda 1:0, kada je Turčin isključio Nanija.

"Možemo sada da se raspravljamo ceo dan, ali taj start Nanija nad Arbeloom zove se opasna igra i uopšte nije bitno da li je bilo namere. Sudija je doneo ispravnu odluku", rekao je Kin za engleske medije.

Za razliku od Kina, koji je sa Junajtedom bio prvak Evrope 1999. godine, menadžer Ser Aleks Ferguson pod utiskom eliminacije nije imao snage da dođe na konferenciju za medije, a uprava engleskog kluba zabranila je igračima da komentarišu suđenje.

Trener Reala Žoze Murinjo posle meča nije davao komentar o spornoj situaciji, ali je jasno i glasno rekao da njegov tim nije zaslužio prolazak u četvrtfinale i da je "najbolji tim ispao".

"Neutralni" posmatrači smatraju da je Turčin napravio grešku i uticao na ishod meča.

Real je do preokreta na Old Trafordu došao golovima Luke Modrića u 66. i Kristijana Ronalda u 69. minutu, dok je Serhio Ramos autogolom u 48. minutu doneo prednost Junajtedu.

Plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja sinoć je ostvarila i Borusija Dortmund, koja je bila ubedljiva protiv Šahtjora 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve