Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.02.2013.

17:08

Užički "rosoneri" orni za proleće

Prolećni deo prvenstva počinje u utorak, a užička Sloboda u sredu gostuje ekipi Spartak Zlatibor Vode.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tokom zime kostur tima je zadržan, osnovni cilj i dalje je opstanak u ligi. Novina su dresovi, Užičani su dobili pet novih garnitura, a postali su srpski "rosoneri".

"Činjenica je da vremenske prilike neće odgovarati ni jednom timu. To će verovatno uticati na samu igru, tako da ne očekujem mnogo golova, ali se nadam pozitivnom rezultatu", rekao je igrač Slobode Aleksandar Pejović.

Fudbaleri Slobode odigrali su osam pripremnih utakmica u kiparskom Limasolu. Kapiten Užičana Jovica Vasilić, smatra da je najbolja igra prikazana u meču sa moskovskom Lokomotivom, ali da su i ostale utakmice doprinele uigravanju tima.

"U igri Slobode ništa se neće menjati u nastavku prvenstva. Novi igrači su se dobro uklopili sa ostatkom ekipe. Osnovni cilj i dalje je opstanak u ligi, ali ćemo pokušati da ostvarimo što bolji plasman", rekao je Vasilić.

Posle prvog dela sezone Sloboda je sedma na tabeli sa 23 boda, 11 više od ekipa iz zone ispadanja.

U zimskom prelaznom roku ekipu su napustili Marić, Kovačević, Beljić, Stajić, Ćulibrk, Maksumić i Šejić. Igrači koji su pojačali redove užičkog kluba su Tadžikistanac Davronov, Mijanović i Bajić.

Sportski direktor Slobode Dragić Nešković, kaže da su u trenažnom procesu i Nigerijci Didije Tajo i Danijel Olerum.

"Tajo je faktički i dalje naš igrač. Što se tiče Oleruma, imamo određenih tehničkih problema, ali će njegov status biti rešen u narednih nekoliko dana", rekao je Nešković.

Sloboda će u nastavku sezone da igra sa 25 igrača, a to su: 1 - Dejan Ranković, 2 - Jovica Vasilić, 3 - Aleksa Vidić, 4 - Lazar Ristanović, 5 - Zoran Knežević, 6 - Nemanja Cvetković, 8 - Nikola Mitić, 9 - Predrag Ranđelović, 10 - Nuridin Davronov, 11 - Marko Memedović, 12 - Nikola Vasiljević, 13 - Aleksandar Pejović, 14 - Miloš Janićijević, 15 - Aleksandar Gojković, 16 - Stojan Pilipović, 17 - Dario Purić, 18 - Vladimir Krstić, 20 - Tiago Galvao da Silva, 22 - Mirko Petrović, 25 - Nikola Tasić, 31 - Darko Lovrić, 33 - Lazar Jovanović, 35 - Zoran Mijanović, 44 - Mladen Lazarević, 55 - Delimir Bajić.

Meč u Subotici igra se u sredu od 14 časova. Fudbalski klub Sloboda obezbedio je i prevoz za navijače, a polazak je u 7h ispred Gradskog stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve