Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2013.

19:55

Agonija FK Smederevo, otišao Momić

Dramatična zbivanja u fudbalskom klubu Smederevo mogla bi da dovedu u pitanje opstanak kluba.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Nadzornog odbora u tom klubu Saša Momić podneo je neopozivu ostavku zbog "neslaganja sa konceptom i pristupom" rešavanja problema u klubu.

Momić je okrivio gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović i predsednika Skupštine Brančeta Stojanovića da imaju pogrešan pristup i da su okupili "grobare kluba i sporta u Smederevu".

On je naveo da su u utorak, na poziv gradonačelnice da "oko fudbalskog kluba treba da se okupe" sva imena od značaja za taj sport u Smederevu, pozvani bivši direktor kluba Goran Bogdanović i odbornik grupe građana u gradskoj skupštini Milan Lukić.

Saša Momić je u sredu, na konferenciji za novinare, rekao da je u mandatu bivšeg direktora kluba Gorana Bogdanovića od 2006. do 2011, kada je FK Smederevo imalo prihod 600 miliona dinara, napravio gubitak od 190 miliona dinara, što je dovelo do blokade računa kluba.

Momić je optužio Bogdanovića da u svom mandatu nije "proizveo" nijednog igrača i da nije napravljen pomoćni teren i dodao da je fudbalski klub i dalje u blokadi zbog tužbi trenera i fudbalera koje je Bogdanović dovodio.

Momić je istakao da ne zna kakve veze ima Milan Lukić sa "fudbalskim sportom" osim da je "upropastio nekoliko seoskih fudbalskih klubova" i da je učesnik u "sumnjivim privatizacijama" nekih firmi.

On je zaključio da mu je jasno da se radi o "uskim političkim interesima" i da Lukić ostvaruje prihode iz budžeta grada i u firmama i klubovima "koji su u sferi" njegovog uticaja.

Momić je naveo primer da je u decembru prošle godine FK Smederevo iz budžeta grada dobio 500.000, a seoski fudbalski klub Mihajlovac 600.000 dinara.

"Ne želim da učestvujem u jednoj takvoj priči, a na ovaj čin sam, takvim konceptom i pristupom, kada je u pitanju fudbalski klub Smederevo, primoran da podnesem ostavku", rekao je Momić.

Momić je ilustrujući "totalnu samovolju ljudi sa gradskog čela" otkrio da se ne poštuju odluke komisije za sport o raspodeli sredstava, ni zaključci Gradskog veća o obavezama gradskog budžeta prema sportu i fudbalskom klubu, "pa je jedino rešenje potez koji sam danas učinio", zaključio je Saša Momić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve