Nova vest
Fudbal

Petak, 18.01.2013.

19:08

Biševac: Ispunio sam snove

Defanzivci su godinama unazad najbolji fudbalski brend Srbije, a u francuskoj ligi predvodi ih Milan Biševac.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Momak iz Kosovske Mitrovice, koji će krajem leta napuniti 30 godina, do tada će kompletirati 7 sezona u Ligi 1.

Biševac je u međuvremenu nosio dres četiri kluba, a prošlu i ovu sezonu proveo je u samom vrhu, u ekipama Pari Sen Žermena i lionskog Olimpika.

U intervjuu za sajt kluba sa Rone Biševac se podsetio teških dana detinjstva u Beogradu.

Nisam baš odrastao u bogatstvu, svakog dana bila je to borba za preživljavanje. Kao dečak u Beogradu svakog svakog jutra u 7 časova krenuo bih od kuće sa dve torbe, jednom za školu i drugom za trening, i vraćao se kući posle 19 časova. Nisam prao stvari svakog dana, jer nisam imao rezervnu opremu”.

Biševac je juniorske dane proveo u OFK Beogradu, ali je služba koja obično vrlo dobro prepoznaje talente omanula, pa je dozvolila da budući reprezentativac ode u Milicionar, posle čega je nastupao za BASK i Bežaniju. Prvoligaški fudbal upoznao je kao član Železnika, sa 20 godina.

Svakog dana prolazio sam pored Marakane i maštao da jednog dana tu zaigram”, rekao je Biševac.

San mu se ostvario u leto 2004, kada je sa oreolom vicešampiona Evrope za mlade sa oboda grada prešao na Topčidersko brdo.

Milan Biševac je u Zvezdi proveo tri godine i osvojio dve duple krune, a 2007. u Lansu je počela njegova francuska avantura koja još traje. Posle godinu dana prešao je u komšijski Valensijen, prošle sezone igrao je za PSŽ, a ove nosi dres lionskog Olimpika.

Za šest i po sezona u Francuskoj on je odigrao 187 mečeva i postigao 6 golova.

Biševac je posle nastupa u mlađim selekcijama i olimpijskom timu u Atini 2004. za A tim debitovao u leto 2006. u Češkoj, kada je Srbija prvi put nastupila samostalno. još uvek je član državnog tima, za koji je nastupio 14 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu