Nova vest
Fudbal

Petak, 18.01.2013.

17:24

Hajnkes: Pametan potez Gvardiole

Trener fudbalera Bajerna Jup Hajnkes rekao je u petak da je Španac Pep Gvardiola napravio pametan potez jer je odlučio da od sledeće sezone vodi minhenski klub.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

"Na klupi Bajerna naslediće me mlad trener koji je već ostvario velike uspehe. Mislim da je Gvardiola sjajno rešenje. On je analizirao ponude najboljih evropskih klubova i prepoznao je Bajern kao ekipu sa kojom će imati najviše uspeha. Ja na leto punim 68 godina, već sam prebacio granicu za penziju", rekao je Hajnkes nemačkim medijima.

Gvardiola će u julu preuzeti Bajern sa kojim je potpisao ugovor na tri godine. Prema tvrdnjama nemačkih medija, Gvardiola će sa godišnjom zaradom od 17 miliona evra biti najplaćeniji trener na svetu.

Španski stručnjak je u proleće prošle godine napustio Barselonu sa kojom je za četiri godine osvojio čak 14 trofeja. Ekipa Bajerna jesenji deo Bundeslige završila je na prvom mestu na tabeli sa devet bodova više od drugoplasiranog Leverkuzena.

Igrači i zaposleni u klubu iz Minhena željno iščekuju dolazak Gvardiole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve