Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.01.2013.

19:02

Alegri: Moramo stati na put rasizmu

Trener Milana Masimilijano Alegri rekao je da se nada da će potez Kevin-Prinsa Boatenga inspirisati mnoge da stanu na put sve češćoj pojavi rasizma na mečevima.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Prijateljski susret između Milana i Pro Patrije prekinut je u 26. minutu pošto su navijači četvrtoligaša na rasnoj osnovi vređali tamnopute igrače 'rosonera'.

Reprezentativac Gane je neposredno pre prekida, besan zbog poteza huligana, skinuo dres, šutnuo loptu i krenuo ka svlačionici.

Rasističko vređanje na račun tamnoputih igrača Milana je poslednje u nizu incidenata te vrste, a tim Masimilijana Alegrija nije imao drugog izbora nego da napusti stadion.

“Jako smo razočarani i tužni zbog svih događaja na terenu”, rekao je Alegri nakon meča, “Moramo da uradimo nešto kako bi se zaustavilo vređanje na rasnoj osnovi. Žao nam je i zbog svih navijača koji su došli da prate utakmicu u miru, ali mi nismo imali drugog izbora.”

“Sigurno ćemo se jednog dana vratiti da završimo započeto, ali u ovom trenutku to nije moguće. Nadam se da će ovo biti jasan signal čelnicima UEFA i FIFA da stanu na put nasilju i vređanju na sportskim manifestacijama”, zaključio je iskusni trener.

Milan je posle najgoreg starta sezone u istoriji kluba malo konsolidovao redove i trenutno se nalazi na sedmom mestu na tabeli Serije A sa 27 bodova, a svoju borbu za evrokupove nastavlja već za vikend, kada na svom stadionu dočekuje Sijenu. Susret je na programu od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve