Kravčenko: Zvezda izlazi iz tunela

Generalni direketor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko ocenio je da je dobro to što je Aleksandar Vučić preuzeo na sebe rekonstrukciju Crvena zvezde.

Izvor: B92, Beta
Podeli

"Imamo i puno poverenje u predsednika Sportskog društva Crvena zvezda Petra Škundrića, koji mnogo radi na povratku kluba u redove velikih. Mi sa svoje strane, kao sponzori, hoćemo da pomognemo i zato smo pre neki dan malo i poboljšali sponzorski ugovor", rekao je Kravčenko u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

On je rekao da za Zvezdu vidi svetlo na kraju tunela, ali je napomenuo da situacija nije laka jer su dugovi veliki.

"Ali, nema druge sudbine za klub. Zvezda ne može ni da se zatvori, ni da se u potpunosti proda tajkunima", rekao je generalni direktora NIS-a, čiji je većinski vlasnik ruska kompanija Gaspromnjeft.

Na pitanje kakav je njegov lični stav prema Crvenoj zvezdi, on je rekao da je "Zvezda legenda Srbije", ali da u Gaspromnjeftu znaju da ljudi u Srbiji navijaju za različite klubove.

"Zato i pomažemo različite klubove u različitim sportovima. U fudbalu naš većinski akcionar podržava Zvezdu, u košarci Partizan, a u odbojci Vojvodinu", rekao je Kravčenko.

On je dodao da se NIS i Gapsromnjeft bave biznisom, a ne upravljanjem u sportskim klubovima.

"Zato je naša uloga vrlo ograničena. Procenjujemo stanje i kako se ono odnosi na našu reputaciju, ali se ne mešamo u tekuće poslovanje klubova", zaključio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

Kompletan intervju sa generalnim direktorom NIS možete pročitati na našoj info strani.

strana 1 od 2 idi na stranu