Nova vest
Fudbal

Petak, 07.12.2012.

22:17

Đukić na Murinja, Betis čeka Barsu

Tokom naredna četiri dana igraće se mečevi 15. kola španske Primere, u kojem se nastavlja potera Madriđana za Barselonom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lidera očekuje nezgodno gostovanje četvrtoplasiranom Betisu, Atletiko dočekuje Deportivo, dok Žoze Murinjo i Real gostuju Miroslavu Đukiću i Valjadolidu.

Malaga ne bi trebalo da ima problema protiv Granade, Valensiji neće biti lako u Pamploni, dok u Bilbau gostuje Selta.

Barselona je u seriji od pet pobeda u Primeri, u kojima je prosečno postizala skoro četiri gola, ali je mrežu sačuvala samo jednom. Ipak, Katalonce očekuje teško gostovanje u nedelju, putuju u Sevilju na noge Betisu koji je pre nekoliko nedelja nadigrao i Real Madrid.

Glavno pitanje je da li će za meč biti spreman Lionel Mesi, koji je u sredu protiv Benfike doživeo nezgodnu povredu kolena.

"Tim će biti isti, sa ili bez mene, imamo više nego dovoljno igrača koji mogu da odrade posao. Osećam se dobro, ali još uvek ne znam da li ću biti spreman za nedelju", rekao je Argentinac kojem nedostaju dva gola da uđe u istoriju.

Real posle pobede u gradskom derbiju, i sjajnog izdanja protiv Ajaksa (4:1) u Ligi šampiona, gostuje sjajnom Valjadolidu. Tako će svoj okršaj imati srpski trener Miroslav Đukić i Porugalac Žoze Murinjo. Videćemo da li će Đukić opravdati poverenej koje u njega tima predsednik Valjadolida.

Atletiko je dozvolio gradskom rivalu da smanji zaostatak na pet bodova, ali ni to nije mala prednost, koju će pokušati da odbrani protiv Deportiva, koji je bez pobede poslednja četiri kola i na pretposlednjem mestu na tabeli. Dijego Pablo Simeone ima težak zadatak da podigne ekipu koja je u međuvremenu poražena i od Viktorije Plzenj u Ligi Evrope.

"Derbi nije bio težak, ni jedan tim nije igrao dobro, Real je bio nešto bolji u drugom delu i odneo bodove. Ali to su samo tri boda, mi moramo da nastavimo da igramo dobro, da pobeđujemo i napredujemo. Do sada smo napravili odličan posao, sada nas očekuje Deportivo", rekao je predsednik "jorgandžija" Enrike Krezo.

Malaga igra promenljivo u poslednje vreme, ima samo jednu pobedu u poslednjih pet kola pa je sve dalje od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Sada dočekuje Granadu koja se grčevito bori za opstanak.

Valensija je u prethodna dva kola doživela dva debakl, primila devet golova od Malage (4:0) i Real Sosijedada (5:2), pa je daleko od vrha tabele. Tokom nedelje "slepi miševi" su slavili u Belorusiji i popravili samopouzdanje, koje će im biti više nego potrebno u subotu kada gostuju Osasuni. Tim iz Pamplone je pri dnu tabele, ali bez poraza, uz dve pobede u poslednja četiri kola, a Valensija još uvek nema pobedu na gostovanjima ove sezone u Primeri.

Hetafe će u San Sebastijanu pokušati da stigne do četvrte pobede u nizu, Maljorka traži prvu pobedu posle pet kola u Levanteu, dok će kolo u ponedeljak zatvoriti ekipe iz sredine tabele, Rajo Valjekano i Saragosa.

Primera, 15. kolo:
Espanjol - Sevilja 2:2

subota:
16:00 Real Sosijedad – Hetafe
18:00 Malaga – Granada
20:00 Valjadolid – Real Madrid
22:00 Osasuna – Valensija

Nedelja:
12:00 Levante – Maljorka
17:00 Atletik Bilbao – Selta Vigo
19:00 Atletiko Madrid – Deportivo La Korunja
21:00 Betis – Barselona

Ponedeljak:
21:00 Rajo Valjekano – Saragosa

Tabela: Barselona 40, Atletiko Madrid 34, Real Madrid 29, Betis 25, Malaga 22, Hetafe 22, Valjadolid 21, Levante 21, Real Sosijedad 20, Rajo Valjekano 19, Sevilja 18, Valensija 18, Saragosa 16, Selta 15, Atletik Bilbao 15, Osasuna 13, Maljorka 13, Granada 12, Deportivo 11, Espanjol 10

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve