Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2012.

19:52

Derbi u Torinu, Šahtjor za prolaz

Peto kolo grupe E Lige šampiona obeležiće derbi u Torinu između, šampiona Italije Juventusa i zvaničnog vladara Evrope londonskog Čelsija.

Izvor:

Autor:

Default images

U drugom meču, Šahtjor će nastojati da pobedom u Danskoj zadrži prvo mesto u grupi.

U Londonu je Čelsi imao gotovo dobijenu utakmicu, kada je Oskar postigao dva pogotka, ali je Juventus uspeo da se vrati i izbori remi, golovima Vidala i Kvaljarele. ’Bjanko-neri’ imaju imperativ pobede, dok bi ’plavcima’ odgovarao i bod.

Juventus – Čelsi (20.45), Stadion „Juventus Arena“

Juventus ima puno iskustva u duelima sa timovima iz Engleske. Do sada su odigrali 41 meč sa timovima sa Ostrva, pritom ostvarivši po 15 pobeda i poraza, uz 11 remija. Od pomenuta 42 meča Juve je 20 odigrao kao domaćin, a dobio 12 duela.

Sa druge strane, Čelsi je 8 puta gostovao u Italiji uz samo jednu pobedu, ali im je poslednje gostovanje u italiji, upravo Juventusu, ostalo u lepom sećanju. Naime, pre četiri sezone sastali su se u istom takmičenju, u okviru šesnestine finala. Tada je Čelsi trijumfovali sa 1:0 kod kuće, da bi u Torinu odigrali 2.2.

Čelsi se pred derbi nalazi u nešto boljoj poziciji, jer trenutno deli prvu poziciju sa Šahtjorom, uz bod više od Juventusa, ali što se tiče harmonije u samom klubu nije baš sve idealno. Domaći najavljuju ofanzivnu igru na tri boda, isto kao i Di Mateo koji kaže da ga kalkulacije ne zanimaju. U oba tabora nema povređenih igrača.

Nordšeland – Šahtjor (20.45), Stadion „Parken Kopenhagen“

Šahtjor će nastojati da zadrži prvu poziciju na tabeli, i tako sebi olakša put u nastavku takmičenja. Ukrajinci su porazom od Arsenala iz Kijeva, okončali rekordnu seriju u nacionalnom šampionatu od 15 uzastopnih pobeda, ali nema sumnje da su u potpunosti skoncentrisani na osvajanje tri boda u Danskoj.

Nordšeland, iako debitant u takmičenju i relano najslabija ekipa, pravi dosta problema velikanima. Danci su do sada osvojili jedan bod, i to protiv Juventusa kada ih je samo deset minuta delilo od prve pobede u Ligi šampiona. Domaći nemaju šta da izgube i sigurno je da će ići na pobedu, i tako se revanširati ’rudarima’ za poraz od 2:0 u prvom krugu.

Što se povređenih igrača tiče, oba ekipe su zdrave. Jedino su pod znakom pitanja, Žadson sa ukrajinske strane, te Nordštrand sa danske.

Tabela:
1. Šahtjor 2 1 1 7.5 7
2. Čelsi 2 1 1 10:6 7
3. Juventus 1 3 0 8:4 6
4. Nordšeland 0 1 3 1:11 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve