Nova vest
Fudbal

Petak, 09.11.2012.

17:57

Stanojević napustio Dalijen

Aleksandar Stanojević više nije trener ekipe Dalijen Aerbin, saopšteno je na fejsbuk stranici kineskog kluba.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Bivši trener Partizana je napustio klupu Dalijena posle relativno uspešne sezone, u kojoj je, od tima koji se bori za opstanak, tim doveo do borbe za azijsku Ligu šampiona.

"Trener Aleksandar Stanojević napustio je naš klub. Kakav gubitak za Dalijen i njegove navijače. Hvala mu mnogo za sve što je uradio za naš tim i želimo mu svu sreću u nastavku karijere", saopštenje je koje stoji na fejsbuk stranici Dalijena.

On je klub preuzeo 4. aprila, u trenutku kada je Dalijen bio na poslednjem mestu na tabeli, a do kraja prvenstva doveo tim do petog mesta na tabeli, sa 44 boda, četiri manje od trećeplasiranog Peking Guoana i mesta u kvalifikacijama za azijsku Ligu šampiona.

Stanojević je klub napustio u jako burnom trenutku za klub. Prvo je Aerbin kupio drugi klub u tom gradu, Dalijen Šile, koji je posle tesne borbe za opstanak jedva sačuvao status prvoligaša, a potom je postojala mogućnost da Srbina na klupi smeni kineski trener. Ipak, na stranu Stanojevića stali su najbolji igrači kluba, Sejdu Keita, koji je kapiten ekipe, i Peter Utaka, koji je izjavio da će i sam napustiti klub ako Stanojević ode.

Za vreme koje je proveo na klupi Dalijena, Stanojevićev tim je zabeležio 11 pobeda, osam nerešenih rezultata i sedam poraza.

U meču koji je njegov bivši klub, Partizan, odigrao u četvrtak uveče u Ligi Evrope protiv Intera, navijači su posle drugog primljenog gola u 75. minutu zapevali "Ti si prvi trener Stanoje!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve