Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.10.2012.

20:38

Novi Pazar: Ograđujemo se od parole

Fudbalski klub Novi Pazar objavio je da se ograđuje od parole koju su navijači tog kluba istakli tokom utakmice sa beogradskim Radom u Kupu Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na severnoj tribini je tokom tog meča istaknut transparent „Rešen rebus! Srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća“, što je aluzija na Srbe koji su bili žrtve trgovine organima na Kosovu i u Albaniji.

Novi Pazar se oglasio saopštenjem tek 24 časa pošto se pojavila informacija o transparentu, a do tada su stigle osude sa svih strana, od sportskih radnika, političara i nevladinih organizacija, do čelnika lokalne zajednice.

Fudbalski klub Novi Pazar se apsolutno ograđuje od parole koja se pojavila na severnoj tribini stadiona za vreme Kup utakmice Novi Pazar – Rad“.

Iako se naši fudbaleri i navijači na gostovanjima stalno susreću sa nacionalističkim, uvredljivim uzvicima i parolama to neodobrava apsolutno nikome da uzvrati sličnim ili još težim parolama i vređanjima“.

Ne mogu martovske parole na stadionu Rada, kojima su vređane žrtve Srebrenice, da budu opravdan razlog za pominjanje Žute kuće. Svako ko ima iole ljudskog dostojanstva osudiće ovakve događaje ma gde se oni desili“.

Atmosfera na utakmici je bila prava fudbalska, viđena je jedna od najboljih utakmica Novog Pazara u novije vreme i umesto da se govori o izvrsnioj utakmici, zbog neodgovornih pojedinaca, tema smo svih crnih hronika“.

Prosečan građanin Novog Pazara je navikao da živi u multikulturalnoj sredini, poštujući sebe i poštujući druge oko sebe, pa je šokiran ovom parolom kao i svi pravi navijači. Zbog toga smatramo da treba pronaći i kazniti krivce, pojedince, kako ostalih dvedeset devet procenata navijača nebi bili taoci izgrednika i nosili ovu sramotu“.

Pošto je klub poslednji put kažnjen upozoravali smo da je pravi trenutak da se izgrednicima na sportskim terenima stane na put. Takođe smo skretali pažnju na duple aršine pri kažnjavanju klubova, što je jedan od razloga revanšizma neodgovornih navijača“.

Isto tako smo upozoravali, kao i mnogi fudbalski radnici,da za rešavanje ovih problema nisu dovoljni samo klubovi i FSS već moraju da se uključe svi nadležni državni organi (policija, tužilaštvo i sudstvo)“.

U cilju sprečavanja nasilja na terenima održali smo niz sastanka sa policijom, sudstvom, tužilaštvom i komesarom za bezbednost ispred FSS. Bili smo u stalnom kontaktu sa FSS i želeli da protekne u najbolje redu i zbog toga nam je još više žao što je šačica neodgovornih gledalaca pokušala da poništi sav naš trud“, kaže se u saopštenju Novog Pazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve