Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.10.2012.

18:38

Venger i čelnici na udaru navijača

Dva neočekivana poraza Arsenala u četiri dana probudila su nezadovoljstvo kod navijača i deoničara kluba koji su neko vreme mirovali.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dan posle novog neuspeha posle poraza od Šalkea u Ligi šampiona, održan je godišnji sastanak deoničara, a na njihovom udaru našli su se vodeći ljudi kluba.

Nisu pošteđeni većinski vlasnik Stan Krenke, izvršni predsednik Ivan Gazidis i menadžer Arsen Venger. Sve su ispratili navijači koji su delili satirične letke sa 6 kriterijuma neophodnih da se postane član uprave Arsenala.

Najveće nezadovoljstvo za frustrirane navijače, naravno, proizlazi iz činjenice da "tobdžije" nisu osvojile niti jedan trofej od 2005. godine, kao i da se poslednjih godina redovno prodaju najveće zvezde kluba (Nasri, Fabregas, Van Persi...).

"Za mene, postoji pet trofeja. Prvi je osvajanje Premijer lige, drugi je osvajanje Lige šampiona, treći je plasman u Ligu šampiona, četvrti je FA Kup, a peti je Liga kup. Kažem to jer ako želite da privučete najbolje igrače, oni vas ne pitaju 'da li ste osvojili Liga kup?' Oni vas pitaju 'da li igrate u Ligi šampiona?', rekao je Venger.

Francuski se menadžer izvinio za dva poslednja poraza Arsenala, u Premijer ligi od Noriča i Ligi šampiona od Šalkea, što je dočekano sa odobravanjem.

"Ako su svi apsolutno skrhani kada završimo treći u ligi, obećavam vam da neću biti ovde ako završimo 15. jednoga dana. Sinoć nismo pružili dobru igru (poraz od Šalkea na Emiratima 2:0), ali nemojte da zaboravite da nam je to bio prvi poraz kod kuće u Ligi šampiona u 43 utakmice, čime se ne mogu pohvaliti mnoge ekipe".

"Ova ekipa je počela na vrlo dinamičan i obećavajući način. Udarili smo u zid u poslednje dve utakmice, što je pomalo neobjašnjivo, ali stav i zalaganje tima je fantastično na svakodnevnoj bazi. Verujem da ćemo imati dobru sezonu i da će igrači pokazati da sam u pravu", rekao je menadžer Arsenala.

Velike su kritike bile na račun finansijske politike kluba, ali Venger je sve pokušao da svede u fudbalske okvire.

"Moj posao je da donesem rezultate sa resursima koje imamo i nikad se oko toga nisam žalio. Želim da klub plaća igrače iz svojih resursa i u tome nema sramote. Želimo da osvojimo Premijer ligu, to je razlog zašto smo ovde i da bismo to postigli uložićemo svaki atom energije", zaključio je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve