Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2012.

20:46

Hrvatska i Belgija grabe ka Brazilu

Fudbaleri Belgije i Hrvatske zabeležili su relativno lake pobede u četvrtom kolu A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Hrvatska je u Osijeku dobila Vels sa 2:0, a strelci su bili Mario Mandžukić i Eduardo.

Istim rezultatom Belgija je na svom terenu bila bolja od Škotske, a pogotke su dali Benteke i Kompani. U poslednjem meču grupe Makedonija je sa 1:0 pobedila Srbiju.

Hrvatska je na Gradskom vrtu u Osijeku bila superiorna od početka meča, a već u desetom minutu odličan udarac Srne odbranio je Prajs.

Pritisak domaćih se nastavio, usledio je pad Modrića u šesnaestercu, ali sudija nije svirao penal. Zatim je sa dvadesetak metara pokušao i Badelj, ali je Prajs odbranio.

Vels je prvi put zapretio preko Bejla u 20. minutu, zatim je fudbaler Totenhema napravio velike probleme Lovrenu koji ga je zaustavio prekršajem za žuti karton, ali nije bilo veće opasnosti za gol Pletikose iz slobodnog udarca.

Onda je došao 28. minut i vođstvo Hrvatske – golman Prajs je katastrofalno reagovao, u želji da izbije loptu pogodio je Mandžukića, koji je zatim plasirao loptu u praznu mrežu.

Dominaciju Hrvatske videli smo i na početku drugog poluvremena, a u 58. minutu domaći su duplirali prednost – udarac Perišiča odbranio je Prajs, ali je Eduardo natrčao i pogodio mrežu gostiju za 2:0.

Pitanje pobednika već tada je rešeno, a do kraja meča ekipa Igora Štimca propustila je nekoliko prilika da trijumf učini ubedljivijim. U finišu meča Velšani su preko Bejla imali dve šanse, ali je Pletikosa ostao nesavladan.

Belgijanci za dva minuta matirali Škote

Belgija je počela silovito i već u drugom minutu golman Škotske Alan Mekgregor odbranio je tri udarca domaćih u nizu, a osam minuta kasnije zaustavio je i opasan udarac Čadlija.

Upravo je Čadli bio jedan od agilnijih u taboru Belgijanaca, nekoliko pokušaja imao je i Dembele, ali je Mekgregor svaki put bio na mestu. Škoti su u prvom delu igre imali samo jedan iole ozbiljniji pokušaj, ali je Kurtoa odbranio udarac Komonsa.

Belgijanci su nastavili tamo gde su stali u prvom poluvremenu, pošto je već u 48. minutu Benteke je zatresao prečku gola gostiju.

Domaći su imali inicijativu, ali nije bilo tako izglednih šansi sve do 68. minuta, kada je posle akcije Čadlija i Aldervilda Benteke šutirao pravo u golmana Škotske.

Međutim, to je bio samo uvod u nokaut koji su Škoti doživeli u narednih pet minuta – posle nešto duže akcije lopta je došla do Bentekea u 69. minutu, a on napokon pogađa mrežu iskosa sa desne strane.

Samo dva minuta kasnije Vensan Kompani je duplirao prednost Belgijanaca i tako je rešio pitanje pobednika. Do kraja su domaći spustili ritam i lagano priveli meč kraju.



Tabela, grupa A:
1. Belgija 4 3 1 0 (8:1) 10
2. Hrvatska 4 3 1 0 (6:2) 10
3. Srbija 4 1 1 2 (6:5) 4
4. Makedonija 4 1 1 2 (3:4) 4
5. Vels 4 1 0 3 (3:11) 3
6. Škotska 4 0 2 2 (2:5) 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve