Nova vest
Fudbal

Petak, 05.10.2012.

22:30

BL: Prva pobeda Augsburga

Fudbaleri Augsburga savladali su ekipu Verdera iz Bremena 3:1, u prvom meču 7. kola nemačke Bundeslige.

Izvor:

Autor:

Default images

Ovo je ekipi Augsburga prva pobeda u dosadašnjem toku lige, do sada su zabeležili dva remija i četiri poraza, i barem na 24 sata neće biti poslednjeplasirani.

Domaći su poveli već posle dva minuta igre golom Tobijasa Vernera, da bi na 1:1 izjednačio Kevin De Brujn u 19. minutu. Novu prednost Augsburgu donosi Stefan Hain u 32. minutu, da bi konačnih 3:1 postavio Danijel Baier dvadesetak minuta pre kraja.

U ostalim mečevima Bundeslige, narednog vikedna, najzanimljivije bi moglo da bude u Minhenu gde prvoplasirani Bajern dočekuje Hofenhaim, i u Hanoveru gde gostuje aktuelni šampion Borusija iz Dortmunda.

Bajern, koji ima maksimalan učinak u dosadašnjem toku lige, dočekuje ekipu Hofenhajma posle šokantnog poraza u Belorusiji od ekipe BATE-a (3:1), u Ligi šampiona. Bavarci su prošle godine demolirali Hofenhaim sa 7:1, koji od povratka u društvo najboljih ne zna za pobedu na 'Alijan Areni'. Jup Hajnkes, sem povređenog Robena, može da računa na sve igrače i želi da pobedom ostavi gostovanje u bivšij sovjetskoj republici iza sebe.

Sa druge strane ekipa Markusa Babela je prošle sedmice remizirala sa Augsburgom kao domaćin, i trenutno se nalazi na devetom mestu sa dve pobede, remijem i tri poraza. Babel, takođe, nema problema sa sastavom i očekuje se da se sa najačim sastavom suprotstavi bavarcima.

Duel u Hanoveru nam donosi meč dve ekipe koje su imale obaveze u Evropi minule nedelje.

Ekipa Hanovera je posle preokreta pobedila Levante (2:1), sa igračem manje, u Ligi Evrope i u dobrom raspoloženju čeka meč sa aktuelnim šampionima. Ekipa MIrka Slomke je prošle nedelje poražena na gostovanju Hamburgeru minimalnim rezultatom, i sada imaju nezahvalan zadatak da se protiv Dortmunda vrate na pobednički kolosek. Hanover je trenutno peti u ligi sa sedam bodova manje od vodećeg Bajerna, a trener domaćih, koji nema problema sa sastavom, se nada da će njegovi momci nastaviti sa borbom za gornji deo tabele.

Ekipa Jirgena Klopa nije nagrađena za fenomenalnu igru na 'Gradskom stadionu' u Mančesteru protiv Sitija (1:1), i po mnogima je zbog prestrogo dosuđenog penala ostala bez sva tri boda. Ekipa Borusije se trenutno nalazi na trećem mestu sa 11 bodova. 'Milioneri' su u prošlom kolu razmontirali imenjaka iz Mehengladbaha, posle remija i poraza, i žele da na neugodnom gostovanju u Hanoveru nastave poteru za odbeglim Bajernom. Klop može da računa na najboljih jedanaest i sigurno je da se ekipa sa 'Vestfalena' neće braniti.

U preostalm mečevima najzanimljivije bi moglo da bude u Genzelkirhenu gde Šalke dočekuje posrnuli Volfsburg, dok Študgart traži drugu pobedu u sezoni u meču sa ekipom Bajera iz Leverkuzena. Zanimljivo je da su obe ekipe obaveze u Ligi Evrope imale u Norveškoj. Domaćin je poražen od Moldea sa 2:0, dok je Bajer dobio Rosenborg sa 1:0 u Tronthajmu.

Petak:
Augzburg - Verder Bremen 3:1
(Verner 2, Hain 32, Baier 73. - Bruin 19)

Subota od 15.30h:
Bajern Mihnen - Hofenhaim
Šalke 04 - Volfsburg
Frajburg - Ninberg
Mainc 05 - Fortuna Diseldorf
Grojter Firt - Hamburger

Nedelja:
od 15.30h:
Borusija Mehengladbah - Ajtraht Frakfurt
od 17.30h:
Studgart - Bajer Leverkuzen
Hanover - Borusija Dortmund

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d