Akademija Ignjovski deci Pančeva

Reprezentativac Srbije i fudbaler Verdera Aleksandar Ignjovski otvorio je Akademiju fudbala u Pančevu.

JTIzvor: B92 Srbija
Podeli

Ignjovski, koji već tri godine živi i radi u inostranstvu, u želji da učini nešto za decu iz svog rodnog grada odlučio se na takav korak, u želji da u želji da skloni decu Pančeva sa ulica i da im omogući da započnu svoj san o fudbalskim zvezdama.

Potrudio sam se da malim Pančevcima omogućim najbolje uslove za trening, kao i najbolje moguće učitelje. Morao sam da uradim nešto kako bi talentovani klinci dobili priliku da treniraju fudbal u svom gradu. Akademijom želimo da školujemo igrače kako bi jednoga dana dostigli svoj san i postali reprezentativci svoje zemlje i članovi nekih od evropskih velikana“, rekao je Ignjovski.

Akademija Ignjovski radi na terenu Sportskog centra “Mladost” sa dečacima uzrasta od pet do 12 godina. Mlađe grupe treniraju dva puta, a starije tri puta nedeljno, a kada se formiraju selekcije, krenuće se i sa takmičarskim utakmicama.

Svaki član Akademije fudbala Ignjovski dobija na poklon kompletnu fudbalsku opremu za trening, a ja ću, kada god mi obaveze budu dozvoljavale, dolaziti na treninge i dovoditi svoje saigrače iz reprezentacije, kako bi se družili sa malim Pančevcima“, istakao je vezni fudbaler ekipe iz Bremena.

Ignjovski, takođe, ističe da da otvaranjem akademije, klinci ne moraju da odlaze u druge gradove kako bi učili fudbal. Uz to, jedan od osnovnih zadataka trenera, pored prenošenja fudbalskog znanja, je da najmlađima ukažu na prave i iskrene životne vrednosti.

Ne može svako dete da postane profesionalni fudbaler, ali će definitivno svako od njih dobiti adekvatno znanje i mogućnost da se zdravo razvija kroz naše programe. Naš posao biće da u njima probudimo ljubav prema fudbalu, a onda i da razvijemo potencijal koji poseduju, a ja ću se potruditi da se što više uključim u akcije Akademije i da svojim ličnim primerom motivišem klince da krenu pravim putem“, naglasio je Ignjovski.

Fudbal

Husti suspendovan

Fudbalski savez Nemačke suspendovao je igrača Hanovera Sabolča Hustija na jednu utakmicu zbog isključenja na meču protiv Verder Bremena prošlog vikenda.

Fudbal utorak 18.09. 20:10 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu