Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.09.2012.

17:25

JSL: Partizan preokretom do bodova

Fudbaleri Partizana pobedili su nakon preokreta OFK Beograd u gostima sa 3:1, u pretposlednjem meču 4. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli su gubili na poluvremenu nakon gola Brkića u 41. minutu, ali su u nastavku preokret doneli Lazar Marković u 50. Gašić autogolom u 70. i Šćepović u 80. minutu.

Domaći sastav od 43. minuta igrao je sa desetoricom nakon što je drugi žuti karton zaradio Petković.

Tim Vladimira Vermezovića nakon ovog trijumfa ima devet bodova, dok je OFK Beograd ostao pretposlednji sa samo jednim osvojenim bodom u prva četiri kola. OFK Beograd je tokom prvog poluvremena bio mnogo bolji rival, zaslužio je možda i više od jednog gola prednosti, ali se nakon crvenog kartona sve promenilo.

Petostruki uzastopni šampion Srbije znao je da iskoristi brojčanu prednost, izvršio je u drugom delu veliki pritisak i uspeo je da preokrene i pobedi.

Duel je počeo pokušajem Batiohe sa distence u drugom minutu, a šest minuta kasnije nakon novog pritiska domaćina Rodić je šutirao sa 25 metara ali je Stojković odbranio. U 13. minutu veliku priliko imao je Batioha nakon centaršuta Rodića, ali je glavom šutirao pored gola. Tri minuta kasnije ponovo je Batioha bio u šansi, ali je Stojković ponovo bio siguran.

Najveću priliku za vođstvo OFK je propustio u 18. minutu. Nikolić je centrirao, Pavlovski je bio potpuno sam na drugoj stativi, ali je slabo šutirao. Veliki pritisak domaćina u prvoj četvrtini utakmice nastavljen je u 20. minutu, ponovo je Pavlovski bio u odličnoj situaciji, ali ponovo nije bio precizan.

U 29. minutu Volkov je izgubio loptu, Jovanović je krenuo ka Stojkoviću potpuno sam, ali golman Partizana je nekako uspeo da odbrani njegov pokušaj iskosa sa pet metara. Dva minuta kasnije Vermezović je bio primoran da umesto povređenog Mitrovića na teren pošaje Lazara Markovića.

U 34. minutu Nemanja Tomić pogodio ej živi zid iz slobodnog udarca, a tri minuta kasnije nakon kombinacije Saše i Lazara Markovića i Saše Ilića, kapiten Partizana bio je u prilici ali je Rodić skinuo loptu pred samim golom.

Do zasluženog vođstva domaćin je stigao u 41. minutu, a strelac je nakon greške odbrane crno-belih bio Brkić. Tri minuta kasnon prvog gola u sezoni OFK je ostao sa desetoricom na terenu. Petković je faulirao Volkova i zaradio drugi žuti karton.

Na poluvremenu su oba trenera zamenili po jednog igrača. Umesto Pavlovskog je za domaćina zaigrao Pavlović, a umesto Saše Markovića u gostujućem timu našao se Ninković.

Drugo poluvreme počelo je pokušajem Brkića, a već u 50. minutu veliku grešku Rodića koristi Lazar Marković koji lobuje golmana OFK Beograda i donosi svom timu izjednačenje. U 55. minutu golman Lukač je u poslednjem trenutku intervenisao ispred Zabije, a tri minuta kasnije za OFK je zaigrao Bogavac koji je zamenio Čavrića. Minut kasnije izašao je i Zabija, a zamenio ga je Stefan Šćepović.

Do željenog preokreta Partizan je stigao u 70. minutu i to autogolom Gašića. Marković je centrirao sa desne strane, Volkov je na drugoj stativi vratio loptu do Šćepovića koji glavom šutira a Gašić nespretno interveniše i smešta loptu u mrežu.

Na 3:1 je deset minuta pre kraja povećao Šćepović koji je posle odličnog dodavanja Ninkovića izašao sam ispred golmana i plasirao loptu u mrežu.

Do kraja meča nije više bilo uzbuđenja ni promena rezultata, pa je Partizan uspeo da odnese tri boda sa teškog gostovanja.

OFK Beograd: Lukač, Petković, Gašić, Adžić, Rodić, Nikolić, Pavlovski (od 46. Pavlović), Brkić (od 82. Milić), Čavrić (od 58. Bogavac), Batioha, Jovanović.
Partizan: Stojković - Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov - Saša Marković (od 46. Ninković), Kamara, Tomić, Saša Ilić - Mitrović (od 31. L. Marković), Zabija (od 59. S. Šćepović).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve