Nova vest
Fudbal

Subota, 11.08.2012.

16:35

Juventus osvojio Superkup Italije

Fudbaleri Juventusa osvojili su Superkup Italije pošto su posle produžetaka savladali Napoli sa 4:2, u Pekingu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Regularni deo meča završen je 2:2, ali je tim iz Torina u dodanih pola sata iskoristio prednost od dva igrača više na terenu.

Asamoa, Vidal, Vučinić i Mađio autogolom postigli su pogotke za Juventus, dok su Kavani i Pandev pogađali za Napoli. Juventus je osvojio prvi trofej u sezoni, peti u Superkupu, a 52. u istoriji kluba.

Sjajan meč u Pekingu golom je otvorio Edison Kavani. U jeku napada Juventusa, Napolitanci su neočekivano pronašli prostor, Goran Pandev je progirao Kavanija koga su, zamislite, defanzivci Juventusa zaboravili.

On je istrčao sam na Đanluiđija Bufona koji je dao sve od sebe, zaustavio njegov pokušaj da ga obiđe, ali je Uruvajac ponovo stigao do lopte i posleo je pored Bufona koji je bio na zemlji.

Samo deset minuta kasnije Juve je izjednačio. Posle centaršuta sa desne strane, Kvadvo Asamoa je na drugoj uhvatio fenomenalan volej i levom nogom zatresao mrežu na svom debiju u "crno-belom" dresu.

Međutim, već u 41. minutu Napoli je ponovo vodio, a strelac je ovaj put bio sjajni Makedonac Pandev.

Na početku drugog poluvremena Masimo Karera, koji na klupi menja Antonija Kontea, u igru je uveo Mirka Vučinića, krenuo je Juve ofanzivnije, da bi crnogorski reprezentativac u 72. minutu iznudio penal, koji je možda i prestrogo dosuđen. Siguran sa "kreča" bio je Arturo Vidal.

U finišu meča, u poslednjih pet minuta Napoli je ostao sa devet igrača na terenu, prvo je iskuljučen Pandev koji je dobio direktan crveni karont, dok je ubrzo zatim Zuniga dobio drugi žuti.

Napoli je odolevao sedam minuta u produžecima, da bi posle kornera Pirla sa desne strane i loše procene golmana De Sanktisa, Kristijano Mađo postigao autogol.

Samo nekoliko minuta kasnije Juve je potvrdio pobedu. Napoli je pokušao da uradi nešto više, otvorio se prostor, a posle pete Markizija, sam ispred De Sanktisa bio je Vučinić koji je lako pogodio.

Superkup Italije:
Juventus - Napoli 4:2 (2:2 u regularnom delu)
Asamoa 37, Vidal 72p, Mađio 97ag, Vučinić 101 - Kavani 27, Pandev 41

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve