Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2012.

20:26

Pobeda Vojvodine posle ludog finiša

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Novom Sadu bečki Rapid sa 2:1 (0:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Izvor:

Autor:

Default images

Vojvodina je povela golom sjajnog Kamerunca Abubakara Oumaru u 75. minutu, Rapid je u 81. minutu imao penal, ali je kapiten Hofman pogodio stativu.

Vojvodina je do velikih 2:0 stigla golom rezerviste Bojovića posle neverovatne greške golmana gostiju, ali su Bečlije u 97. minutu postilge vredan gol preko Alara za konačnih 2:1 pred oko osam hiljada gledalaca.

Drugi gol Vojvodine će sigurno videti ceo svet pošto je austrijski golman nepažljivo bacio loptu ispred sebe u nameri da je uputi u polje, ali je njegovu nesmotrenost iskoristio Bojović i ubacio loptu u prazan gol.



Revanš meč je na programu sledećeg četvrtka u Beču.

U timu Vojvodine od prvog minuta debitovali su Holanđanin Seržinjo Grin i iskusni srpski štofer novajlija u novosadskom klubu Đorđe Jokić.

Prvu priiku Novosađani su imali u trećem mintuu kada je Stevanović odlično prošao po levoj strani i ubacio loptu u peterac, ali je defanzivac Rapida izbacio loptu u korner ispred Oumarua.

Dva minuta kasnije nova prilika za Vojvodinu. Moreira je petom dodao loptu Oumaruu koji je šutirao sa 16 metara, ali je lopta otišla pola metra pored desne stative gola gostiju.

Drugi udarac ka golu gostiju Oumaru je uputio u sedmom minutu posle centaršuta Vulićevića, ali je lopta otišla preko gola.

U 18. minutu Petar Škuletić je napravio faul nad Kacerom na ivici šesnaesterca i dobio žuti karton. Hofman je izveo slobodan udarac, ali je Supić izboksovao loptu.

Gosti su dobru priliku imali četiri minuta kasnije kada je Bojd bio najviši u skoku, ali neprecizan.

Poletanović je na drugoj strani u 28. minutu šutirao iz "slobodnjaka" sa 20ak metara, ali je lopta otišla preko gola. U 33. minutu Rapid je mogao da povede pošto je Hofman odlično šutirao, ali je lopta završila na prečci.

Minut pre prečke Rapida veliku grešku napravio je golman Supić pošto je loptu poslao pravo u noge Burgstaleru, ali je napadač Rapida šutirao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena Vojvodina je zapretila preko Škuletića, ali golman Kenišefer nije morao da interveniše pošto je svih 10 šuteva Novosađana u prvih 45 minuta završilo pored ili preko gola. Odličnu priliku imao je Oumaru posle kornera koji je izveo Poletanović. Kamerunac je bio najviši u skok, ali je lopta posle njegovog udarca glavom prošla pored desne stative.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti, kada je u 48. minutu sa ivice šesnaesterca šutirao Dracan pored gola.

Najbolji igrač Vojvodine Abubakar Oumaru je sam sebi stvorio šansu u 54. minutu kada je ušao u šesneasterac i šutirao jako, ali je austrijski golman zaustavio njegov udarac.

Vojvodina je nastavila da napada pa je u 15. minutu drugog poluvremena Poletanović odlićno centrirao sa desne strane, Stevanović je šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola. Trener gostiju je napravio prvu izmenu u 66. minutu kada je Škuletića zamenio Bilbija.

Zatim je u narednim minutima Almami Moreira dva puta šutirao ka golu gostiju, ali bez učinka.

Vojvodina je do zasluženog vođstva došla u 75. minutu. Stevanović je porigrao Oumauru koji je preciznim i snažnim udarcem loptu poslao u donji levi ugao gola Rapida. Kameruncu je to bio treći gol u Evropi ove godine.

U 81. minutu dosuđen je penal za Rapid posle faula iskusnog Đurića, ali je kapiten Hofman pogodio stativu. Pet minuta kasnije lakše povređenog Oumaura je zamenio Bojović.

Sudija je meč produžio za dva minuta, ali se igralo još sedam. Drugi gol Vojvodine će sigurno videti ceo svet pošto je austrijski golman nepažljivo bacio loptu ispred sebe u nameri da je uputi u polje, ali je njegovu nesmotrenost iskoristio Bojović i ubacio loptu u prazan gol u 93. minutu.

Ipak Rapid je postigao važan gol u 97. minutu pošto je posle centaršuta Alara lopta pogodila Vulićevića i prevarila Supića za konačnih 2:1.

Vojvodina: Supić – Vulićević, Jokić, Đurić, Pavlović - Stevanović, Moreira, Poletanović, Seržinjo – Oumaru (Bojović), Škuletić (Bilbija).
Rapid: Kenišefer – Zonlajtner, Kacer, Pihler, Šimpelsberger - Kulovic, Heikinen, Hofman, Dracan – Bojd, Burgstaler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve