Nova vest
Fudbal

Subota, 14.07.2012.

21:49

Nemac traži ostavku Blatera

Šef Nemačke fudbalske lige Rajnhard Raubal pozvao je predsednika FIFA Sepa Blatera da podnese ostavku zbog korupcionaškog skandala.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Blater je ranije priznao da je znao da je marketinška agencija ISL plaćala bivšeg predsednika FIFA Žoaa Avelanža, ali je naveo da su takve isplate u Švajcarskoj devedesetih godina prošlog veka bile legalne.

Raubal je nemačkom sajtu Velt Onlajn (Welt Online) kazao da bi Blater trebalo da podnese osovatku kako bi FIFA moga da ide dalje neokaljana.

Čelnik nemačkog ligaškog fudbala je takodje zatražio sazivanje vanrednog kongresa FIFA, kako bi Avelanžu bila oduzeta titula počesnog predsednika fudbalske organizacije.

FIFA je 11. jula objavila dokument koji potvrdjuje da su Avelanž, kao i predsednik Fudbalskog saveza Brazila Rikardo Tešeira primili milione dolara mita.

Prema navodima iz dosijea švajcarskog suda, koji je objavial FIFA, u Tešeira od marketinÅ¡ke agencije ISL dobio najmanje 12,74 miliona švajcarskih franaka (sada 13 miliona dolara) u periodu od 1992. do 1997. godine, a Avelanž 1,5 miliona švajcarskih franaka (tada oko milion dolara) 1997. godine.

Ta agencija je bankrotirala 2001. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve