Nova vest
Fudbal

Petak, 06.07.2012.

09:13

Pele: Zlatna lopta za Kasiljasa

Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je da Iker Kasiljas zaslužuje da ove godine osvoji Zlatnu loptu, za najboljeg igrača na svetu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pele je istakao da Kasiljasa vidi kao favorita za to priznanje, ispred Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

32-godišnji Španac je imao sezonu za pamćenje, kako sa klubom, tako i sa reprezentacijom, pošto je sa madridskim Realom osvojio titulu u Primeri, a potom sa nacionalnim timom ponovo postao evropski šampion.

Obično napadači osvajaju Zlatnu loptu, ali ja mislim da to nije fer“, rekao je Pele, „Nema sumnje u to da je Kasiljas sjajan na velikim takmičenjima i mislim da je ovo savršen trenutak da mu se dodeli Zlatna lopta. Toliko je doprineo pobedama svog tima. Možete da imate desetoricu najboljih na terenu, ali to ne funkcioniše kako treba ako iza njih ne stoji odličan golman. Ali, ljudi ne pričaju mnogo o golmanima“.

Kasiljas je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini primio samo jedan gol, i to na prvoj utakmici šampionata, protiv Italije. Ipak, kada je bilo najvažnije, u finalu protiv ’azura’ imao je nekoliko sjajnih odbrana i sigurno je jedan od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji, za to što je Španija postala prvi tim u istoriji koji je vezao trijumfe na tri velika takmičenja.

U dresu reprezentacije, Kasiljas je do sada odigrao 137 mečeva i ostvario 100 pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve