Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.07.2012.

18:16

Minimalac Partizana protiv Zarje

Fudbaleri Partizana slavili su i u četvrtoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji, sa 1:0 savladan je ukrajinski prvoligaš Zarja.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crno-beli" su na prethodna tri meča ostvarili pobede (Aluminij 4:2, Viner Nojštad 3:1, Pelau 3:0), a pobedu protiv Zarje doneo je Saša Ilić golom u 45. minutu meča.

Partizan je dominirao u prvom poluvremenu kada je kontrolisao loptu i dobro kombinovao, dok je u drugih 45 minuta više posla imala odbrana.

Partizanje u prvim minutima meča imao inicijativu i posed lopte, a prvi put je zapretio u četvrtom minutu posle kornera. Tomić je ubacio loptu, ali je Volkov nije uspeo da pogodi glavom sa 11 metara.

Samo pet minuta kasnije šansu je imao i Lovre posle duplog pasa sa Babovićem, ali je sa desetak metara šutirao preko gola.

I u nastavku meča Partizan je kontrolisao loptu, igralo se veoma čvrsto, ali cu "crno-beli" stvarali šanse. Golman Zarje Kozačenko je nekoliko puta odlično intervenisao prilikom udaraca Tomića, Ilića i Šćepovića, i spasao svoj gol.

Međutim, u finišu prvog poluvremena "crno-beli" su poveli golom kapitena Saše Ilića. Tomić je izbacio Volkova na levoj strani, a ovaj je ušao u kazneni prostor i centrirao na drugu stativu.

Tamo je Šćepović glavom vratio loptu na penal odakle je Ilić poluvolejom šutirao, a na putu ka golu lopta je pogodila nekoga u gužvi i prevarila golmana Kozačenka.

Trener Vermezović na poluvremenu je napravio samo jednu izmenu, i to na golu, umesto Stojkovića u igru je ušao Radiša Ilić. U trećem minutu nastavka rival je imao šansu, nakon što je Hudžik šutirao glavom, lopta je zakačila jednog igrača i prošla pored stative.

U 60. minutu Ukrajinci su umalo izjednačili zahvaljujući "crno-belima". Sporo je vraćena lopta golmanu Iliću koji je morao da interveniše glavom, lopta je došla do Varadija koji je promašio prazan gol.

Pet minuta kasnije Vermezović je ponovo menjao, izašli su Aksentijević, Saša Ilić, Ivanov, Tomić i Volkov, a ušli su Lazavski, Pauljević, Babić, Knežević i Jojić.

Desetak minuta kasnije Zarja je imala najbolju šansu. Varadi je krenuo sam kagolu, šutirao je u desni ugao, ali je Ilić sjajno odbranio. U 80. minutu Vermezović je ponovo menjao i vratio Tomića u igru umesto Babovića, a otkako je izašao Ivanov štopera je igrao Lovre.

Meč u Ptuju sa tribina prate prvda dva čoveka Partizana, pedsednik Dragan Đurić i potpredsednik Branko Ružić, koji su u sredu doputovali u posetu "crno-belima", a sa njima u društvu su Ljubiša Tumbaković i Albert Nađ.

U poslednjem minutu Partizan je imao šansu da duplira prednost, ali je Babić bio neuspešan. Vezni igrač "crno-belih" izašao je sam na golmana Zarje, ali je njegov pokušaj loba zaustavio Kozačenko.

Partizan u Sloveniji očekuju još tri provere, 6. jula protiv Videotona (18.30h), 7. jula protiv Šturma u Gracu (17.30h), i dan pre povratka (10. jula) protiv moskovske Lokomotive u Slovenskoj Bistrici (17.30h).

Partizan: Stojković - Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov - Lovre, S. Marković, Babović, S. Ilić, Tomić - Šćepović; Klupa: R. Ilić, Pauljević, Jojić, Lazevski, Knežević, Babić.

Pogledajte golove Partizana iz meča protiv Pelaua:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve