Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.07.2012.

15:57

Sigurdson potpisao za Totenhem

Islanđanin Gilfi Sigurdson prvo je pojačanje u novoj eri Totenhema, od kada je klub preuzeo Andre Vilas Boaš.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sigurdson je Hofenhajmu plaćen osam miliona funti i pojačaće konkurenciju na sredini terena.

Prošlu polusezonu je 22-godišnjak iz Rejkjavika proveo na pozajmici u Svonsiju, gde je na 19 utakmica dao 7 golova. Sigurdson je izuzetno efikasan za veznog igrača – od početka seniorske karijere u Redingu dao je 42 gola na 95 mečeva.

Sigurdson je već gotovo imao dogovoren prelazak u Svonsi za 6,8 miliona funti, neposredno pre nego što je menadžer velškog kluba Brendan Rodžers prešai u Liverpul.

Zatim se pričalo o tome da će i Sigurdson na Enfild, ali su čelnici kluba iz severnog Londona bili brži i ubedljiviji.

Izuzetno talentovani fudbaler je u Englesku stigao pre 16. rođendana, prošao je akademiju Redinga i bio na pozajmicama u cenjenim nižerazrednim timovima Šruzberi i Kru.

Kada je Rodžers nakratko preuzeo tim Redinga dao mu je priliku, za šta mu se Gilfi odužio, izborivši se za titulu najboljeg igrača u klubu, uz 21 gol i 9 aisistencija u sezoni.

Usledio je transfer u Nemačku (6,5 miliona funti), a u Hofenhajmu je za sezonu i po dao 10 golova. Odlazak na pozajmicu u Svonsi doneo mu je veliki uspeh, izabran je za najboljeg igrača Premijer lige u martu i ovog leta oko njega su se borili timovi iz gornjeg doma Premijer lige.

Pretopostavlja se da će dolazak Sigurdsona olakšati posao čelinicima Spursa, koji sada mogu da se liše usluga nekog od kvalitetnih, a veoma skupih igrača. Prvi kandidat za odlazak je Luka Modrić, koji želi u većui klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve