Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.07.2012.

15:11

Viljas-Boaš zvanično u Totenhemu

Portugalski trener Andre Viljas-Boaš zvanično je postao novi šef struke londoskog Totenhema, saopštio je londonski klub.

Izvor:

Autor:

Default images

Vilja-Boaš je sa Totenhem potpisao trogodišnji ugovor i na klupi ’pevaca’ zameniće Harija Rednapa, koji je dobio otkaz pre nekoliko nedelja.

Viljas-Boaš je trenersko ime stekao radeći u Portu, sa kojim je osvojio Ligu Evrope i nacionalni šampionat. To ga je preporučilo vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču, ali je Portugalac početkom marta otpušten zbog loših rezultata.

"Totenhem je veliki klub s jakom tradicijom i fantastičnom podrškom, kako na svom stadionu, tako i na celom svetu. Osećam se privilegovanim što sam trener tog kluba. Za mene je ovo jedno od najuzbudljivijih trenerskih mesta u Premijer ligi", rekao je Viljas-Boaš na svojoj promociji.

Viljas-Boaš je s Totenhemom potpisao trogodišnji ugovor, a na klupi će zameniti Harija Rednapa koji je otpušten sredinom prošlog meseca.

"Nekoliko puta sam razgovorao s predsednikom i Upravnim odborom i zaključili smo da delimo viziju za budući napredak kluba. Ovo je ekipa s kojom bi svaki trener na svetu voleo da radi i verujem da mogu da donesem mnogo uspeha klubu u narednim godinama".

Predsednik Totenhema Danijel Levi rekao je da je oduševljen što je Portugalac prihvatio da postane novi trener njegovog kluba.

"Viljas-Boaš ima izuzetan ugled što se tiče tehničkog znanja i dobre organizacije. Neguje atraktivan i napadački stil igre. Deli naše dugoročne ambicije, voli da razvija igrače i neguje mlade talente", rekao je Levi.

U konkurenciji za klubu Totenhema je, između ostalih, bio i menadžer Vigana Roberto Martines, ali se uprava londonskog kluba odlučila za portugalskog stručnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve