Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.05.2012.

19:12

Real i Milan na stadionu "Jenkija"

Dva tima sa najviše titula šampiona Evrope, madridski Real i Milan igraće 8. avgusta prijateljsku utakmicu u Njujorku na stadionu Jenkija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Španski i italijanski gigant napraviće jedan od brojnih spektakla u Sjedinjenim Američkim Državama predstojećeg leta, a svoj šou imaće na jednom od najskupljih stadiona.

Stadion Jenkija izgrađen je 2009. godine i koštao je 1.5 milijardi dolara, i drugi je najskuplji stadion na svetu, posle novog "igrališta" njujorških NFL timova Džajantsa i Džetsa, MetLife stadiona (1.6 mld).

Na stadionu u Njujorku, 22. jula snage će odmeriti "igračke" milijardera, evropski šampion Romana Abramoviča Čelsi, i verovatno novi velikan Pari Sen Žermen, koji je u vlasništvu katarske kompanije "Qatar Investment Authority", na čijem je čelu šeik Hamad bin Jasim bin Džaber Al Tani.

Real Madrid će u razmaku od sedam dana odigrati tri utakmice u tri različita američka grada. Prva je na rasporedu utakmica protiv Los Anđeles Galaksija 2. augusta, zatim sledi duel sa šampionom Italije Juventusom 5. avgusta u Las Vegas, a posle "grada greha" sledi pomenuti duel u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve