Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.05.2012.

15:27

BSK ustupa mesto Napretku?

Fudbalski klub Napredak mogao bi da igra Superligu sledeće sezone, iako se za to nije izborio na terenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik BSK iz Borče Obrad Ćesarević rekao je da taj fudbalski klub ozbiljno razmatra mogućnost da Napretku ustupi svoje mesto.

Napredak je tokom zime promenio rukovodstvo kluba, posle čega su novi čelnici na sve načine pokušavali da izbore plasman u viši rang, a pominjala se i mogućnost da im mesto ustupi Donji Srem, što je demantovano.

Na terenu su dominirali Radnički Niš i Donji Srem, koji dva kola pre kraja imaju obezbeđenu promociju, a Kruševljani dele šesto mesto.

Sada se šansa za Napredak, čiji je rekonstruisani stadion iznenada dobio domaćinstvo finala kupa i dobro se pokazao, stigla iz pravca Borče.

"Razmišljamo da ustupimo mesto Napretku, jer oni imaju sve potrebne uslove. Kruševac je veliki centar, treba gledati sa ljudske i sportske strane. Bilo je kontakata, ali za sada ne postoji ništa konkretno", rekao je Ćesarević agenciji Beta.

On je kazao da je za funkcionisanje njegovog kluba najveći problem novac, jer BSK finansiraju dva čoveka.

"Za predstojeću sezonu mi nemamo problema, ali prepreke nastaju u sezoni posle te. Priča se da će reflektori biti obavezni, a mi još nemamo novac za tako nešto. BSK finansiramo samo (potpredsednik) Dragomir Vasić i ja, od Saveza smo za tri godine dobili 20 lopti", kazao je on.

Ćesarević je dodao da BSK-u ne bi bio problem da se u slučaju ustupanja mesta za godinu dana vrati u Superligu, jer "oni znaju kako se to radi".

"Mi bismo voleli da ostanemo u Superligi, ali nam je novac neophodan. Ako bismo se dogovorili sa Napretkom - zašto da ne. Neće nam biti problem da se eventualno vratimo u Superligu jer na terenu znamo kako se to radi, ali sada može da nas spase samo prodaja nekog igrača", rekao je Ćesarević.

BSK je sezonu u Superligi završio na 12. mestu sa 30 osvojenih bodova, a u najvišem rangu takmičenja je već tri sezone zaredom.

Novi Pazar je prošlog maja na sličan način došao do mesta u Superligi, jer mu ga je ustupio još jedan mali beogradski klub - BASK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve