Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.05.2012.

19:24

Dida se vratio iz penzije

Bivši Milanov golman i reprezentativac Brazila Nelson Dida dobio je ponudu da se reaktivira u svom lokalnom klubu Portugezi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dida je bio član reprezentacije koja je Brazilu donela petu titulu prvaka sveta 2002, a nije igrao od 2010.

Brazilac je u Milanu proveo 10 godina, odigravši 206 utakmica, i osvojio dve Lige šampiona – 2003. i 2007. godine. Za nacionalni tim odigrao je 91 meč (1995-2006).

“Održali smo prvi sastanak da bismo videli ima li interesovanja da se vrati na teren. Znam da će mu trebati bar 15 dana da se vrati u formu”, rekao je trener Portugeze Kandinjo.

Portugeza je na startu nacionalnog šampionata ostala bez golmana Vevertona, koji je na kraju Pauliste odlučio da napusti klub, a u međuvremenu je prešao u Atletiko Paranaense.

Crveno-zeleni su se posle tri sezone vratili u Brazileiro Seriju A, pošto su prošle godine osvojili titulu u drugoj ligi. Ovo će im biti tek treća sezona u elitnom rangu, u 11 sezona od kada je Brazileiro formiran, a do sada nikad nisu bili plasirani iznad 19. mesta.

Na startu ovog prvenstva remizirali su u gostima Palmeirasu 1:1, a u drugoj rundi dočekuju Vasko.

Nelson de Žezus Dida bio je član selekcije na tri svetska šampionata (1998, 2002, 2006, ali je samo u Nemačkoj bio startni golman). Pre Milana nastupao je za Vitoriju, Kruzeiro i Korintijans.

Po jednom je bio prvak Brazila i Italije, dvaput je bio klupski prvak sveta, a jednom osojio Kopa Libertadores.

Početkom godine bilo je priče da će Dida zameniti povređenog Rožerija Senija u Sao Paulu, a sredinom ovog meseca igrao je Mundijalito u fudbalu na pesku, u dresu Milana.

Sada je potpisao ugovor sa Portugezom, koji će trajati do kraja sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve