Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.05.2012.

18:24

Rasing: Pobeda, ili metak u koleno

Argentinski prvoligaš Rasing Klub nalazi se u teškoj situaciji pošto je tek 16. u Klausuri, a to je izazvalo i veliki bes navijača.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Koliko je nezgodno razočarati navijače u Argentini osetili su Rasingovi Kolumbijac Đovani Moreno i Paragvajac Federiko Santander.

Dok su se vraćali sa treninga njima je put blokirao drugi automobile iz koga su izašla dvojica muškaraca i zapretili im da će ih povrediti ako ne počnu da igraju bolje i pobede u sledećem meču!

"Rekli su Morenu da će ga upucati u noge, da će mu uništiti karijeru. Pomislio sam da će zaista pucati. Đio je bio prestravljen kao i ja. Bio sam mnogo uplašen, nisam znao što da uradim! Rekli su da ćemo snositi posledice ako ne dobijemo sledeću utakmicu", ispričao je Santander.

Rasing je u ponedeljak veče poražen od lidera Boke Juniors na svom terenu 2:0, a u sledećem meču u nedelju gostuje Belgranu. Do kraja Klausure ostala su još četiri kola.

Morenov agent Agustin Himenes potvrdio je za Fox Sports da su “Morenu prislonili pištolj na koleno”. Incident se dogodio nakon izveštaja koji je nagovestio Morenov prelazak u redove rivala River Plejta.

Kolumbijac je na poslednji trening Rasinga stigao u pratnji policije i predsednika sindikata fudbalera.

Incident se dogodio nakon izveštaja koji je nagovestio Morenov prelazak u redove rivala River Plejta.

Prošlog meseca Kolumbijac Teofilo Gutijeres (26) izbačen je ekipe nakon što je pretio saigračima pištoljem za “peintbol”.

On je isključen prilikom poraza od Independijentea 4:1 zbog svađe sa sudijom, a u toj utakmici postigao je jedini gol. To je temperamentnom Kolumbijcu čak četvrto isključenje otkako je stigao u Rasing Club iz Trabzonspora u februaru prošle godine.

Iako je postigao čak 22 gola u 35 utakmica za Rasing, njegovim saigračima je bilo dosta njegovog bahatog i neodgovornog ponašanja.

Nakon što se nekolicina saigrača obrušila na njega zbog besmislenog isključenja dobijenog nakon vređanja sudije, besni Gutijeres je pri svađi, navodno, na njih potegao pištolj, onaj pomenuti za “peintbol”.

Nakon toga su navijači Rasinga, u dvoboju argentinskog Kupa, na teren bacali štake, protestujući tako simbolično zbog loših igara kluba.

Neprofitna organizacija "Spasimo fudbal" saopštila je da je najmanje šesto ljudi poginulo u poslednjih šest meseci od nasilja povezanog sa fudbalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve