Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.04.2012.

14:28

Mateus: Nemci favoriti za titulu

Bivši trener Partizana Lotar Mateus kaže da je reprezentacija Nemačke glavni favorit za osvajanje predstojećeg prvenstva Evrope u Poljskoj i Ukrajini.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Mateus je nemački rekorder, sa 150 nastupa u reprezentacija, a karijeru je počeo i završio na Evropskim prvenstvima, 1980. i 2000. godine.

Na startu igračke karijere on je osvojio titulu šampiona Evrope, a deset godina kasnije bio je najbolji igrač Svetskog prvenstva na kojem je Nemačka bila šampion.

"Nemačka je imala perfektan učinak u kvalifikacijama, pobedila je na svim mečevima. Ekipa koju trenira Joakim Lev od prethodnog Mundijala igra sve bolje i nema sumnje da mogu da se popnu na evropski i svetski vrh", rekao je nekadašnji trener Partizana nemačkim medijima.

Nemački trener dodao je da među favorite još ubraja Španiju i Holandiju, a da mogu da iznenade Italija ili Francuska.

"Osim Nemačke, Španci bi trebalo da se plaše Holanđana sa Robinom van Persijem i Arjenom Robenom. Ne bi trebalo zaboraviti ni Italijane i Francuze, iako su tokom kvalifikacija imali neke slabije partije", dodao je Mateus.

Prvenstvo Evrope počinje 8. juna, utakmicom A grupe u Varšavi izmedju Poljske i Grčke.

Selekcija Nemačke na turniru će igrati u B grupi sa Holandijom, Danskom i Portugalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve