Nova vest
Fudbal

Petak, 20.04.2012.

21:44

"Gazprom" povećava ugovor Zvezdi

Ruska naftna kompanija "Gazprom" povećava finansijsku podršku FK Crvena zvezda, saopšteno je nakon sastanka Veća klupskog saveta u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ugovor između ruske kopanije i Crvene zvezde potpisan je tokom leta 2010. godine na period od pet godina, a beogradski mediji još tokom 2011. godine i nakon posete Vladimira Putina, spekulisali su da će ruski gigant "konkretnije" pomoći jednom od tri kluba u koja ulaže novac.

Saopštenje sa klupskog sajta prenosimo u celosti:

"U Beogradu je 19. aprila 2012. održana sednica Veća klupskog saveta FK «Crvena zvezda», na kojoj je razmatran biznis-plan kluba za 2012. godinu, plan za smanjenje sopstvenih troškova FK «Crvena zvezda» i predlog reforme organa uprave kluba, usmeren na povećanje efikasnosti njegovog rada. Posle diskusije, članovi Veća podržali su predlog za reformisanje organa uprave kluba, istakli potrebu da se biznis-plan FK «Crvena zvezda» za 2012. godinu uskladi s evropskim standardima i izrazili nadu da će ekipa uspeti da osvoji Kup Srbije u sezoni 2011\2012.

Predstavnici OAD «Gasprom njeft» koji su članovi Veća, želeći da se stimuliše pozitivne tendencije u sportskim dostignućima kluba, izrazili su spremnost kompanije da se razmotri mogućnost povećanja iznosa sponzorskog ugovora s FK «Crvena zvezda». Očekuje se da će definitivnu odluku po ovom pitanju rukovodstvo OAD «Gasprom njeft» doneti u maju ove godine.

Ugovor o generalnom sponzorstvu za period do 2015. godine potpisan je između OAD «Gasprom njeft» i FK «Crvena zvezda» 9. jula 2010.

Veće klupskog saveta FK «Crvena zvezda» je konsultativni organ, formiran 2011. godine s ciljem povećanja kvaliteta upravljanja klubom. U sastavu Veća je nekoliko ministara Vlade Srbije, predstavnici kompanija-sponzora kluba, istaknute javni ličnosti Srbije
.", navodi se u saopštenju kluba.

Vodeći ljudi kluba, imaće tokom leta (Vladan Lukić je za sada jedini kandidat za mesto predsednika kluba) značajnija sredstva kojim bi mogli da normalizuju tešku finansijsku situaciju.

Osim revidirane rate ugovora sa "Gazpromom", crveno-beli aktiviraju i ugovor sa novim tehničkim sponzorom "Leđeom" koja je za četvorogodišnji ugovor platila preko 7 miliona evra (petina vrednosti ugovora u opremi, ostatak u novcu), a po prvi put u poslednje tri godine, klub može da očekuje i ozbiljniji priliv novca od prodaje nekoliko igrača, na prvom mestu Darka Lazovića, za koga je tokom zime kijevski Dinamo nudio sumu od 5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve