Nova vest
Fudbal

Petak, 20.04.2012.

20:37

"El Klasiko" odlučuje šampiona?

Predstojećeg vikenda na programu je jedan od najvećih svetskih derbija, duel Barselone i Real Madrida na “Kamp Nou".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dva najdominantnija španska tima na tabeli dele samo četiri boda, a Barselona mora da slavi u subotu od 20.00 ukoliko želi šansu da odbrani titulu.

U senci ovog meča vodiće se borba za mesto u Evropu, Valensiju i Malagu deli jedan bod, a ekipe od petog do 11. mesta samo tri.

"El Klasiko" u Barseloni je poslednja prilika za Katalonce da eventualnom pobedom smanje zaostatak za Realom na samo jedan bod i finiš prvenstva učine dramatičnom. Ovaj duel će takođe biti obračun dva najbolja strelca, Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Trener Barselone Pep Gvardiola smatra da je lakše igrati nego sa strane posmatrati duel protiv najvećeg rivala ekipe Reala iz Madrida. Gvardiola je dodao da nije uživao u poslednjih pet susreta, kada je na terenu bilo dosta tenzije, pritisaka na sudije i nesportskog ponašanja fudbalera.

Jedan od incidenata koji je obeležio susret dva španska giganta dogodio se prošle godine na revanš utakmici Superkupa na Nou Kampu kada je trener Madridjana Žoze Murinjo gurnuo prst u oko Gvardiolinom asistentu Titu Viljanovi.

"Lepše je igrati 'Klasiko' nego gledati sa klupe šta se sve dešava. Nemam lepa sećanja sa nekoliko prošlih susreta, bilo da su porazi ili pobede u pitanju, nisam uživao. U prošlosti su se dešavale neke stvari koje ne mogu da razumem, ali sutra je novi duel", rekao je Gvardiola.

Barselona trenutno zaostaje četiri boda na tabeli, a trener Katalonaca je svestan da u slučaju poraza njegov tim nema šta da traži u nastavku sezone.

"Ukoliko Real pobedi ili bude nerešeno, izgubićemo titulu. Naša jedina šansa je pobeda. U suprotnom imaćemo novog šampiona, moraćemo da im čestitamo i okrenemo se narednoj sezoni. Ako mi dobijemo jurnjava se nastavlja"", dodao je Gvardiola.

Što se tiče borbe za mesto u Ligi šampiona, Valensija posle debakla u LE protiv Atletika, dočekuje Betis i traži pobedu pošto Malaga zaostaje jedan bod i u ponedeljak gostuj Osasuni.

Borba za Ligeu Evrope je još dramatičnija. Levante gostuje Sevilji, a poraženi bi mogao da se oprosti od mesta u Evropi.

Međusoban duel imaće i Atletiko Madrid i Espanjol, dok Atletik Bilbao gostuje Rasingu. Atletiko i Bilbao na umu imaju i revanš mečeve polufinala LE.

U borbi za opstanak, Saragosa gostuje na Maljorki, a Sporting u Hihonu čeka Rajo Valjekano.

Primera, 35. kolo:
18:00 Maljorka – Saragosa
18:00 Sporting Gijón – Rajo Valjekano
20:00 Barcelona – Real Madrid
22:30 Sevilja – Levante

Nedelja:
12:00 Real Sosijedad – Viljareal
12:00 Granada – Hetafe
16:00 Rasing Santander - Atletik Bilbao
18:00 Atletiko Madrid – Espanjol
21:30 Valensija – Betis

Ponedeljak:
21:00 Osasuna – Malaga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve