Nova vest
Fudbal

Petak, 20.04.2012.

13:33

SAF: Popričao sam sa Ešlijem Jangom

Ser Aleks Ferguson je opstao četvrt veka na klupi Mančester Junajteda zahvaljujući čvrstini, koju je ove nedelje upoznao Ešli Jang.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Engleski reprezentativac je u centru pažnje ostrvskih medija zbog dva veoma “meka” penala koja je iznudio protiv QPR-a i Aston Vile.

Janga zbog toga mnogi smatraju “folirantom”, a neke od legendi kluba sa Old Traforda podigle su glas protiv lakog padanja u šesnaestercu. Zbog toga ga je 70-godišnji menadžer pozvao na ozbiljan razgovor.

Popričao sam sa momkom. Objasnio sam mu gde je došao i kakav je ovo klub, nadam se da će to zapamtiti”, rekao je Ferguson i dodao.

Međutim, činjenica je da su mediji prepumpali priču zbog toga što se radi o igraču Mančester Junajteda”.

Ferguson je već u nedelju komentarisao penal koji je dosuđen protiv Vile.

Slažem se da je Jangova reakcija bila preterana, ali Halsi nije pogrešio, jer je faul postojao”.

Pošto je preneo medijima detalje o razgovoru sa svojim krilom, Ferguson se osvrnuo i na zbivanja i evropskom fudbalu.

"Gledao sam Bajern i Real pre neko veče, bilo je tragikomično, igrači su non-stop padali i valjali se. Jang nije učinio ništa slično tome, ali je očekivano da ovdašnji mediji tako reaguju, jer se radi o igraču Mančester Junajteda".



Lista igrača koji već dugo važe za “lake padače” u vrhunskom evropskom fudbalu veoma je duga, ali do sada nismo zabeležili slučaj da trener ili menadžer javno “popriča sa igračem”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve