Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.02.2012.

10:11

Kuže: “Samo je Partizan ozbiljan”

Poznati hrvatski trener Josip Kuže rekao je da smatra da je Partizan jedini ozbiljan klub u Srbiji, prenosi “Sport”.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kuže ističe da se trenutni stil srpskog i hrvatskog fudbala potpuno razlikuju.

“Uvek sam stajao iza toga da srpski klubovi imaju nešto što je krasilo nekadašnji zajednički državni prostor, fudbalsku maštu u igri. Mi u Hrvatskoj smo nekako ušablonirali stvari i smatram da je neophodno neke segmente promeniti”, naglasio je Kuže.

Raspadom SFRJ, rasparčao se i fudbalski prostor, ali i kvalitet. Kao i u Srbiji, u Hrvatskoj se klupski fudbal sveo na dva imena, Dinamo i Hajduk.

Ne bih se složio u konstataciji! Da ne zvučim navijački i subjektivno, već realno hrvatski klupski fudbal se sveo na jedno ime, Dinamo. Baš kao i u Srbiji, gde takođe smatram samo jedan klub ozbiljnom institucijom, a to je Partizan. Žao mi je što je Hajduk u velikom zaostatku u svakom smislu za ‘modrima’. Splićani imaju veliku podršku dalmatinskog življa, ali su u svim aspektima daleko iza kluba sa “Maksimira””, istakao je Kuže.

U kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo Srbija i Hrvatska će biti u istoj grupi, a Kuže svojoj reprezentaciji daje prednost.

Da mi ne zamerite, smatram da smo mi u prednosti i da ćemo prvi preseći vrpcu, a vama želim da kroz baraž izborite vizu. U ovom momentu sagledavajući sve aspekte i rezultate u poslednjem periodu, Hrvatska je za nijansu favorit”, naglasio je Kuže.

Josip Kuže je nedavno preuzeo kineskog osvajača Kupa, ekipu Teda, učesnika azijske Lige šampiona.

Azijski prostor za mene nije stran, jer sam već radio pet godina u Japanu. Ono što je primetno u Kini da su igrači izuzetno fudbalski školovani i da su spremni da napreduju i usvajaju savete u cilju daljeg progresa što mene kao trenera izuzetno raduje”, rekao je Kuže, čiji su izabranici u Antaliji bili uspešniji od beogradskog Rada (2:0).

Kina je sve više interesantna destinacija za igrače i trenere sa ovdašnjih fudbalskih prostora.

Kina jeste interesantna destinacija, jer i novčani aspekti nisu zanemarljivi. Stadioni su puni, a liga je krajnje interesantna. Rado se čujem i vidim sa Svetozarom Šapurićem i Draganom Okukom”, rekao je hrvatski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve