Fudbal 53

Četvrtak, 09.02.2012.

10:11

Kuže: “Samo je Partizan ozbiljan”

Poznati hrvatski trener Josip Kuže rekao je da smatra da je Partizan jedini ozbiljan klub u Srbiji, prenosi “Sport”.

Kuže: “Samo je Partizan ozbiljan” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Dusan

pre 12 godina

Svidja mi se komentar doticnog Draga, jer bilo je krajnje vreme za jedinu "civiliziranu" komukaciju. Naravno kao i svaki Srbin imam oprecno misljenje o nekoliko stvari. Prvo slazem se da Hrvatska trenutno bolja ekipa od Srbije
i to samo zahvaljujuci Luki Modricu koji je stvarno zlo od igraca(90% tima). Ostali navedeni su priblizno ista buranija kao i srpski vezni igraci tipa Kuzmanovic, Ninkovic ....Nazalost Sulejmani je izvan konkurencije, jer ko zna da li ce mu ovi nasi mamlazi ikada dati sansu.Olic je takodje igracina, ali da ne sirimo temu dalje od srednjeg reda.
Sto se tice proslosti mislim da zaboravljate cinjenicu da Srbija veci deo devedeseti nije imala pravo igranja , a to je inace bilo vreme igrackog zenita sjajne generacije Piksija,Mihe, Juge,Deje (tada jos uvek Srbin)....Za tih pet, sest godina Hrvati su imali sansu da se uigraju i rezultaski ekspodiraju na WC98.To je bio sjajan tim Hrvatske u kome prevagu nije pravio vezni red,vec neverovatno lucidni Suker uz naravno nevidjenu kompaktnost i borbenost. Sto se tice kreativnosti Bobana ili Asanovica, ona je bila daleko ispod kreativnosti jednog Piksija ili Deje.
P.S. Pogledaj CNN i SKY listu 150 najboljih igraca u istoriji. Nijedan Hrvat (mislim da je Suker posle slanja Smajhela u nesvest morao biti ukljucen) i (nazalost) pet zvezdasa(Piksi, Dzaja, Dejo, Vidic i Miha.

drago

pre 12 godina

(s., 9. februar 2012 15:59)
jeste, tehnicari strasni milijas i petrovic. ili ti za pticu trkacicu mislis da je tehnicar? ili za vidica i stankovica, koji uzgred vise i ne igraju za repku? ili za subotica, ivanovica i kolarova?
pa vama bi nas corluka sigurno bio desetka (dobro covjek i moze svasta igrati, tako je u citiju odlicno igrao i zadnjeg veznog a u dinamu su ga takodjer pokusali koristiti u napadu). kao i simunic (kazu da taj covjek zna vise sa loptom nego i jedan nas igrac).
nama dakle i obrambeni znaju igrati, nama je golman bio treci stoper kako se kaze (runje), pa vezni znaju itd

alejandro

pre 12 godina

Hrvat sam od glave do pete ali ovaj put priznajem..Kuže je u pravu...Srbe krasi vic u igri dok mi igramo šablonizirano,predvidivo i staromodno...npr..vic je kad vas izbaci Slovenija i kad Vidić puca penal..to je najbolji vic..pa dalje još jedni od boljih vicova..kad vas nabije Azerbajdžan ili kad dobijete po 6 komada na tekmi..to mi je najdraži vic..Pa naš će Olić sam pobjedit ove vaše nabjeđene orliće u kvalama..čovjek pretrči ko cijela srpska repka zaejdno u 4 godine...dajte molim vas..pa vi ste neozbiljni za usporedbe u nogometu..ajde odbojka i tenis..ali nogač....budimo realni..i objavite mi komentar molim vas..pa nisam več danima uvrijedio nikoga s onu stranu :))
(FeboZg, 9. februar 2012 15:09)

...rece navijac sluzbeno najgore ekipe u istoriji Lige sampiona!!! buaaaaaahahahahahaha... ae, ti svrati do Beograda da vidis usati trofej namenjen pobedniku takmicenja u kojem ste vi zlatnim slovom upisani kao najgori. a tek onda mozemo da pricamo o fudbalu!
a da, i ponesi fotoaparat (to ti je digitalno fotografsko samookidalo na hrvatskom) da se slikas pored trofej! hahahahahaha

drago

pre 12 godina

i jos nesto:
kranjcar se itekako dokazao u engleskoj. prvo je odlicno igrao za porsmouth, pa je onda u prvoj sezoni u tottenhamu klub doveo do 4-og mjesta i lige prvaka. sad druga je stvar sto se u medjuvremenu pojavio bale koji je najbolje lijevo krilo svijeta pa on nema mjesta. a sa druge strane je i lennon odlican, i vecina (kao i pratitelji u srbiji) smatra da je taj par krila najbolji u engleskoj (ako ne i u svijetu).
rakitica su salkeovi navijaci proglasili za najboljeg igraca tima u sezoni kad su bili viceprvaci i iako ima svega 23 godine vec je skupio preko 120 ligaskih utakmica u dresovima salkea i seville (koji su ponajbolji klubovi svojih liga). pa je odmah po dolasku u sevillu bio najbolji igrac i klub mu je iz sredine ljestvice dosao do 5-og mjesta.
dakle obojica su se dokazala u ligama petice.
momci su odigrali kombinirano i preko 100 utakmica za Hrvatsku, koja je isto jaka reprezentacija.

zg slavac

pre 12 godina

Kuže ima onaj mentalitet da podilazi sugovornicim. Srbi imaju vica u igri a Hrvati igraju po šabloni? Da zato nama pokretačka snaga Modrić, Rakitić, Kranjčar, uskoro Badelj Iličević i Kovačić a Srbiju razigrava Krasić, Stanković i Tošić (sve vrsni razigravači :-) . Nama je udarna snaga vezni red, kreacija, držanje lopte u posjedu, ofenzivna igra a Srbima je udarna obrana gdje se redom nalaze vrsni igrači.

I kad pogledamo 90' opet isto. Mi smo imali Bobana, Prosinečkog i Asanovića. Svi su oni bili razigravači u svojim klubovima a za Hrvatsku bi ćiro od njih sastavio vezni red koji bi stilom osvajao sve zaljubljenike u nogomet. I nisu oni kako onaj dole kaže izdanci jugoslavenske škole. Kakva je to škola? Pa oni su svi naučili igrati nogomet u hrvatskim klubovima.

Uz to iako imamo dobar ali ne atomski napad Eduardo (Sahtar), Madžukić (Wolfsburg), Olić (Bayern), Jelavić (Everton), Petrić (HSV) mnogo mnogo je jači od napada Pantelić (Olympiacos) , Žigić (Birmingham) i onaj iz Siona. Uz ovakav očaj čak ni priključenje sjajnog Sulejmanija neće donjeti prevagu srpskom napadu.

Isto tako Hrvatska nije za nijansu bolja već mnogo bolja od Srbije ako se gleda zadnjih 20 ili 10 goina kako vam paše i zato favorit za prvo mjesto. Ipak očekujem tešku borbu između Srbije Hrvatske i Belgije koju ljudi podcjenjuju jer ne prate nogomet pa ne znaju tko su Kompany, Vermaelen, Vertonghen, van Buyten, Lukaku, Fellaini, Hazard!! Ako se dobro poslože mogu otpuhat svakoga. A i na Walesu bi se mogli gubiti bodovi ( Bale,Bellamy,Ramsey)

s.

pre 12 godina

(drago, 9. februar 2012 12:18)
ok, ok, imali ste jednog ili dvojcu boljih. ali bo'me niste zbog toga uspesnija ekipa. 10ke su pre 30, 40, 50 ili tako godina bile merilo u fudbalu, i to jedno prilicno kratko vreme. posle toga se preslo na kreiranje igre iz povucenijih linija srednjeg reda, zato sto u brzoj varianti fudbala za kreativnost odmah iza napadaca jednostavno mesta nema. ili hoces da tvrdis da su na primer inijesta / xavi ili zidane klasicne 10ke?

mi, racunajuci i vas, bi trebali da prestanemo da definisemo fudbal preko 10ke, nego bi trebali da pocnemo da trcimo. a ako vec hoces da istaknes neku razliku izmedu vas i nas, onda se pozovi na borbenost ili zelju ili cinjenicu da vam velike utakmice jednostavno bolje leze (sve na vasoj strani), al' nemoj na tehniku ili pojedince, jer se tu razlikujemo kao luxemburg i brazli (u nasu korist).

FeboZg

pre 12 godina

Hrvat sam od glave do pete ali ovaj put priznajem..Kuže je u pravu...Srbe krasi vic u igri dok mi igramo šablonizirano,predvidivo i staromodno...npr..vic je kad vas izbaci Slovenija i kad Vidić puca penal..to je najbolji vic..pa dalje još jedni od boljih vicova..kad vas nabije Azerbajdžan ili kad dobijete po 6 komada na tekmi..to mi je najdraži vic..Pa naš će Olić sam pobjedit ove vaše nabjeđene orliće u kvalama..čovjek pretrči ko cijela srpska repka zaejdno u 4 godine...dajte molim vas..pa vi ste neozbiljni za usporedbe u nogometu..ajde odbojka i tenis..ali nogač....budimo realni..i objavite mi komentar molim vas..pa nisam več danima uvrijedio nikoga s onu stranu :))

vlado

pre 12 godina

realno hrvati su bolji u reprezetativnom smislu tu nema diskusije.Vise se cene u evropi nego mi srbi ,skoro svaki put su na nekom velikom takmicenju a 2008 su odigrali ne zaboravnu utakmicu svetskog fudbala ,onu protiv turske u becu.kod nas su mladje selekcije uvek bile ispred hrvata 2 puta finalisti u21 evropskog prvenstva polufinale u19 itd..one generacije koje su drugi put igrale finale u21 su se dokazale u A repki time sto su se kvalificirali za afriku i tamo razocarali.Kod nas srba je klubski fdbalu zadnjih 15 godina jaci nego njihov,rezultati partizana su ispred dinama.2004 je partizan igrao osminu finala evrolige i osim ove godine su uvek u grupnoj fazi EL ili kad nesto spadne sa neba udju i u LS.Iako nemaju neke ekstra igrace osim modrica i srne drze se u top 8 i to vec godinama..ipak nebi rekao da su favoriti u sledecoj grupi ,uvek su srbi za njih bili nocna mora i posto ce imat ulogu favorita za njih bi neresen rezultat u zagrebu bio jako tuzan dogadjaj tako da mislim da mi tu mozemo bez neke tenzije da odemo kod njih i odigramo kako znamo...

kod nas i kod njih je fudbal uglavnom katastrofa iako je srpska liga po betwin.de podatcima jaca od njihove..

pozzz

Shone

pre 12 godina

@historichannel...nismo bili bolji od vas pre 20 godina,vec pre 4 godine,a za ostale sportove bas i nisi u pravu,mada slazem se da je Partizan uspesniji oduvek,u sportovima koji su popularni koliko i njihova "gledanost",pa tako, cak i vi pominjete neke sportove,a ne znate cak ni pravila u tim sportovima.A sto se tice ovog komentara nebitnog coveka iz jos nebitnije fudbalske drzave,reci cu sledece,prva ljubav zaborava nema.

woah

pre 12 godina

Pa kako samo Partizan, kad je Zvezda pre 20 godina bila šampion sveta? Zar nije Zvezda pre ''samo'' 4 godine pobedila taj veliki Partizan?

drago

pre 12 godina

Kranjčar i Rakitić su velike 10-ke. Nisu ni Kaka ni Pirlo ali su odlicni igraci. A mali Kovacic iz Dinama je vec sad velik igrac.
Kranjčar je u zadnjim kvalama i pored tog Modrića bio nas uvjerljivo najbolji igrac. On uvijek igra odlicno za repku. Tako da je i ostavio jak trag. Kao i Rakitić.
Pogotovo su veliki kad ih se usporedi sa srpskim desetkama.
Vi nemate desetke. Dakle onda 4:0.

rango

pre 12 godina

modric..pa za njega je MULAHASANOVIC iz SLOBODE bio cale(tata)a da nepominjem recimo RUKLJACHA IZ ZAGREBA..tako da ....
p.s. los je sada i partizan iako navijam za isti!!

virion

pre 12 godina

Priznajem da boli to sto nas Partizan dobija zadnje 4 i po godine,stvarno nije lako nama Delijama,mogu samo da zamislim kako je Grobarima bilo posle 60 godina,pitam se kako danas mogu i da sede kako treba.

Reeciii

pre 12 godina

Sta reci onda za Samrok koji je izbacio Partizana??? Da su suvise ozbiljni jer treniraju cak 3 puta nedeljno....
(Nikolas Anjelka, 9. februar 2012 12:21)

A sta reci onda za klub koji vec 5 godina sanja da udje u kvalifikacije u kojima igraju Samrok i Partizan :)

Paljba!

Ministar

pre 12 godina

@drago

Rakitić,Kovačić,Kranjcar...BAs velike desetke,strasni fudbaleri.Vidi se kakav su trag ostavili...Modricu svaka cast.

Bobana i ekipu,nije Hrvatska skola napravila nego Jugoslovenska skola ;)

A i zar ste ocekivali da ce Hrvat da kaze nesto dobro za Zvezdu...

TimCahiLL

pre 12 godina

drago,a gde nadje da nabrajas Prosineckog,a narocito Asanovica kao 10ke? :) Posle Bobana Hrvatska dugo nije imala takvog kreatora igre iliti 10ku,sve do pojave Modrica. Ali,slazem se sa tobom,da mi posle Piksija nemamo ni kreatora igre,niti pravog vodju na terenu,a jos zalosnije je da ga nema ni na vidiku.

pedja

pre 12 godina

Realno, tako je.Mozemo se mi sportski raspravljati, ali tako je. Hajduk odavno nije nista u Hrvatskoj,svaka cast njegovim navijacima,za podrsku i za strpljenje. Tako je i u Srbiji. Zvezda dugo nije nista,a opet ima odlicne navijace koji je prate i podrzavaju. Iole malo ozbiljniji klubovi u Evropi su Partizan i Dinamo. Mislim ipak da je tu najveci Partizan, jer od svih spomenutih klubova ima najacu infrastrukturu, a i finansiskiji je dosta jak. Pozdrav svim pravim i realnim navijacima !!!

drago

pre 12 godina

Ovaj se gadno sprda. Kaze kod Srba ima vica u igri a kod Hrvata sablona. A vi ste otako smo se razdvojili od velikih 10-ki imali samo Stojkovica, a mi Bobana, Prosinečkog, Asanovića, pa sad Modrića, Kranjčara, Rakitića, Kovačića.
Kuze stvarno ima smisla za humor.

PS Zato i je ta razlika.

pfc

pre 12 godina

Navijac sam Partizana i uopste se ne slazem sa ovom konstatacijom. Zvezda nije uopste neozbiljna ekipa, pogledajte samo kakve sponzore ima, a takodje ne treba zaboraviti ni Vojvodinu koja je za nase prostore veoma kvalitetna ekipa. Da se nadovezem na Zvezdu, nema ona nista losiju ekipu od Partizana

Covek prica o srpskom klupskom fudbalu a nema pojma sta se ovde desava, hrvatsko prvenstvo je odavno dostiglo svoj maksimum a nase jos uvek napreduje

bari?

pre 12 godina

Sta reci onda za Samrok koji je izbacio Partizana??? Da su suvise ozbiljni jer treniraju cak 3 puta nedeljno....
(Nikolas Anjelka, 9. februar 2012 12:21)

Sta reci onda za Zvezdu koja godinama vec gubi od tima kojeg izbacuje Samrok??? Zapitaj se malo pre nego sto kliknes misem.

mladen nis

pre 12 godina

ne ocrnjuje on ili hvali ime bilo kog kluba vec sadasnju situaciju. a to sto hvali partizan je zato sto vidi stvari samo sa strane. sve ove godine nije partizan bio bolji nego zvezda gora a djuric ima toliko srece da je to strasno. videcete kad ode sta ce ostati u partizanu.

bane

pre 12 godina

covek je u pravu 100%!haduk i zvezda su u stanju raspadanja,sta vise mislim da je vojvodina ta koja ce se najvise pribliziti crno-belima!

STEFAN

pre 12 godina

Zove se Kuze,jer neki put dobro kuzi...
Ovo za PARTIZAN je dobro kuzio,a ovo za SRBIJU ne moze da kuzi jer se radi o vrsti prorocanstva,a mora priznati,da smo uvek bili bolji od njih u bitnim utakmicama,tako da JA dajem prednost SRBIJI u nasoj grupi...!!!

dzozey

pre 12 godina

Cestitam, pohvalio vas je bivsi izbornik Albanije.
(to je ta konekcija, 9. februar 2012 10:23)
Neka nas je pohvalio. Partizan hvali ceo svet, a Zvezdu samo oni koji primaju platu od Zvezde...hahahah, ziva istina.

historychannel

pre 12 godina

Plus bratski klubovi, Dinamo i Partizan, sta ces, to su kompleksi koje vuku jos iz detinjstva od Zvezdinog maltretiranja, a to ostaje za ceo zivot.
(vlad, 9. februar 2012 11:16)

Tako je, iako znamo da smo u svim sportovima trenutno ispred vas mi imamo komplekse jer ste vi bili bolji pre 20 godina. Prosto ne znamo sta cemo od muke. Ne pokusavaj da ispadnes duhovit jer je rec kompleks odavno izlizana i vrati se svojim VHS kasetama jer te ocigledno jedino one cine srecnim.
A sto se Josipa tice, svaka cast.

Dragan

pre 12 godina

Ma,ne...ne radi se tu o ozbiljnosti ili neozbiljnosti.Ta dva kluba su podržana...Zvezda i Hajduk su takođe ozbiljni klubovi koji ne mogu da se nose sa državnim projektima.U par reči,to je suština.

vlad

pre 12 godina

Cestitam, pohvalio vas je bivsi izbornik Albanije.
(to je ta konekcija, 9. februar 2012 10:23)

Plus bratski klubovi, Dinamo i Partizan, sta ces, to su kompleksi koje vuku jos iz detinjstva od Zvezdinog maltretiranja, a to ostaje za ceo zivot.

pero

pre 12 godina

SFRJ fudbal je imao dva lica. Prva polovina osamdesetih smo uzaso smarali jadnu loptu da bi krajem osamdesetih dolaskom mladjih generacija poceli igrati uzbudljiv fudbal. Danasnja Srbija igra kao i stara reprezentacija iz prve polovine osamdesetih dok su Hrvati bili mnogo interesantniji mada mi izgleda da su i oni sada posustali. Srpski reprezentativni fudbal je veliko razocarenje i zaista je steta sto kod mnogih navijaca imaju puno kredita jer to nicim nisu zasluzili.

veljko

pre 12 godina

navijam za Zvezdu, slazem se u svemu sto je rekao, sem da je nas fudbal nalik na fudbal iz SFRJ. po stilu mi hrvatski fudbal vise lici na takav, na nasu zalost..

Hoces iskreno?

pre 12 godina

konacno jedna umerena izjava da stigne i od hrvata...

Da je kao neki,sto su do pre neki dan davali izjave,izjavio bi:
"Dinamo je jedini klub koji vredi na ovim prostorima,Hrvatski fudbal je ispred Srpskog nekoliko svetlosnih godina i da ce u kvalifikacijama za EP da nas dobiju sa bar 3 razli... "

Na svu srecu,pa je covek razumam,pa nije dao neku slicnu izjavu kao neki vajni skijasi i rukometni treneri. Kaj ne?:)

Nani

pre 12 godina

Kaže čovek koji je poznat po tome da je skockao sve što je zaradio u životu i koji je optužen za nameštanje utakmica kao selektor Albanije.Nisu mu još dokazali,ali gde ima dima ima i vatre.Inače uglavnom se slažem s tim što je rekao.

dzozey

pre 12 godina

Cestitam, pohvalio vas je bivsi izbornik Albanije.
(to je ta konekcija, 9. februar 2012 10:23)
Neka nas je pohvalio. Partizan hvali ceo svet, a Zvezdu samo oni koji primaju platu od Zvezde...hahahah, ziva istina.

Hoces iskreno?

pre 12 godina

konacno jedna umerena izjava da stigne i od hrvata...

Da je kao neki,sto su do pre neki dan davali izjave,izjavio bi:
"Dinamo je jedini klub koji vredi na ovim prostorima,Hrvatski fudbal je ispred Srpskog nekoliko svetlosnih godina i da ce u kvalifikacijama za EP da nas dobiju sa bar 3 razli... "

Na svu srecu,pa je covek razumam,pa nije dao neku slicnu izjavu kao neki vajni skijasi i rukometni treneri. Kaj ne?:)

veljko

pre 12 godina

navijam za Zvezdu, slazem se u svemu sto je rekao, sem da je nas fudbal nalik na fudbal iz SFRJ. po stilu mi hrvatski fudbal vise lici na takav, na nasu zalost..

historychannel

pre 12 godina

Plus bratski klubovi, Dinamo i Partizan, sta ces, to su kompleksi koje vuku jos iz detinjstva od Zvezdinog maltretiranja, a to ostaje za ceo zivot.
(vlad, 9. februar 2012 11:16)

Tako je, iako znamo da smo u svim sportovima trenutno ispred vas mi imamo komplekse jer ste vi bili bolji pre 20 godina. Prosto ne znamo sta cemo od muke. Ne pokusavaj da ispadnes duhovit jer je rec kompleks odavno izlizana i vrati se svojim VHS kasetama jer te ocigledno jedino one cine srecnim.
A sto se Josipa tice, svaka cast.

vlad

pre 12 godina

Cestitam, pohvalio vas je bivsi izbornik Albanije.
(to je ta konekcija, 9. februar 2012 10:23)

Plus bratski klubovi, Dinamo i Partizan, sta ces, to su kompleksi koje vuku jos iz detinjstva od Zvezdinog maltretiranja, a to ostaje za ceo zivot.

STEFAN

pre 12 godina

Zove se Kuze,jer neki put dobro kuzi...
Ovo za PARTIZAN je dobro kuzio,a ovo za SRBIJU ne moze da kuzi jer se radi o vrsti prorocanstva,a mora priznati,da smo uvek bili bolji od njih u bitnim utakmicama,tako da JA dajem prednost SRBIJI u nasoj grupi...!!!

pero

pre 12 godina

SFRJ fudbal je imao dva lica. Prva polovina osamdesetih smo uzaso smarali jadnu loptu da bi krajem osamdesetih dolaskom mladjih generacija poceli igrati uzbudljiv fudbal. Danasnja Srbija igra kao i stara reprezentacija iz prve polovine osamdesetih dok su Hrvati bili mnogo interesantniji mada mi izgleda da su i oni sada posustali. Srpski reprezentativni fudbal je veliko razocarenje i zaista je steta sto kod mnogih navijaca imaju puno kredita jer to nicim nisu zasluzili.

bari?

pre 12 godina

Sta reci onda za Samrok koji je izbacio Partizana??? Da su suvise ozbiljni jer treniraju cak 3 puta nedeljno....
(Nikolas Anjelka, 9. februar 2012 12:21)

Sta reci onda za Zvezdu koja godinama vec gubi od tima kojeg izbacuje Samrok??? Zapitaj se malo pre nego sto kliknes misem.

Nani

pre 12 godina

Kaže čovek koji je poznat po tome da je skockao sve što je zaradio u životu i koji je optužen za nameštanje utakmica kao selektor Albanije.Nisu mu još dokazali,ali gde ima dima ima i vatre.Inače uglavnom se slažem s tim što je rekao.

bane

pre 12 godina

covek je u pravu 100%!haduk i zvezda su u stanju raspadanja,sta vise mislim da je vojvodina ta koja ce se najvise pribliziti crno-belima!

pedja

pre 12 godina

Realno, tako je.Mozemo se mi sportski raspravljati, ali tako je. Hajduk odavno nije nista u Hrvatskoj,svaka cast njegovim navijacima,za podrsku i za strpljenje. Tako je i u Srbiji. Zvezda dugo nije nista,a opet ima odlicne navijace koji je prate i podrzavaju. Iole malo ozbiljniji klubovi u Evropi su Partizan i Dinamo. Mislim ipak da je tu najveci Partizan, jer od svih spomenutih klubova ima najacu infrastrukturu, a i finansiskiji je dosta jak. Pozdrav svim pravim i realnim navijacima !!!

Dragan

pre 12 godina

Ma,ne...ne radi se tu o ozbiljnosti ili neozbiljnosti.Ta dva kluba su podržana...Zvezda i Hajduk su takođe ozbiljni klubovi koji ne mogu da se nose sa državnim projektima.U par reči,to je suština.

woah

pre 12 godina

Pa kako samo Partizan, kad je Zvezda pre 20 godina bila šampion sveta? Zar nije Zvezda pre ''samo'' 4 godine pobedila taj veliki Partizan?

TimCahiLL

pre 12 godina

drago,a gde nadje da nabrajas Prosineckog,a narocito Asanovica kao 10ke? :) Posle Bobana Hrvatska dugo nije imala takvog kreatora igre iliti 10ku,sve do pojave Modrica. Ali,slazem se sa tobom,da mi posle Piksija nemamo ni kreatora igre,niti pravog vodju na terenu,a jos zalosnije je da ga nema ni na vidiku.

Reeciii

pre 12 godina

Sta reci onda za Samrok koji je izbacio Partizana??? Da su suvise ozbiljni jer treniraju cak 3 puta nedeljno....
(Nikolas Anjelka, 9. februar 2012 12:21)

A sta reci onda za klub koji vec 5 godina sanja da udje u kvalifikacije u kojima igraju Samrok i Partizan :)

Paljba!

zg slavac

pre 12 godina

Kuže ima onaj mentalitet da podilazi sugovornicim. Srbi imaju vica u igri a Hrvati igraju po šabloni? Da zato nama pokretačka snaga Modrić, Rakitić, Kranjčar, uskoro Badelj Iličević i Kovačić a Srbiju razigrava Krasić, Stanković i Tošić (sve vrsni razigravači :-) . Nama je udarna snaga vezni red, kreacija, držanje lopte u posjedu, ofenzivna igra a Srbima je udarna obrana gdje se redom nalaze vrsni igrači.

I kad pogledamo 90' opet isto. Mi smo imali Bobana, Prosinečkog i Asanovića. Svi su oni bili razigravači u svojim klubovima a za Hrvatsku bi ćiro od njih sastavio vezni red koji bi stilom osvajao sve zaljubljenike u nogomet. I nisu oni kako onaj dole kaže izdanci jugoslavenske škole. Kakva je to škola? Pa oni su svi naučili igrati nogomet u hrvatskim klubovima.

Uz to iako imamo dobar ali ne atomski napad Eduardo (Sahtar), Madžukić (Wolfsburg), Olić (Bayern), Jelavić (Everton), Petrić (HSV) mnogo mnogo je jači od napada Pantelić (Olympiacos) , Žigić (Birmingham) i onaj iz Siona. Uz ovakav očaj čak ni priključenje sjajnog Sulejmanija neće donjeti prevagu srpskom napadu.

Isto tako Hrvatska nije za nijansu bolja već mnogo bolja od Srbije ako se gleda zadnjih 20 ili 10 goina kako vam paše i zato favorit za prvo mjesto. Ipak očekujem tešku borbu između Srbije Hrvatske i Belgije koju ljudi podcjenjuju jer ne prate nogomet pa ne znaju tko su Kompany, Vermaelen, Vertonghen, van Buyten, Lukaku, Fellaini, Hazard!! Ako se dobro poslože mogu otpuhat svakoga. A i na Walesu bi se mogli gubiti bodovi ( Bale,Bellamy,Ramsey)

drago

pre 12 godina

Ovaj se gadno sprda. Kaze kod Srba ima vica u igri a kod Hrvata sablona. A vi ste otako smo se razdvojili od velikih 10-ki imali samo Stojkovica, a mi Bobana, Prosinečkog, Asanovića, pa sad Modrića, Kranjčara, Rakitića, Kovačića.
Kuze stvarno ima smisla za humor.

PS Zato i je ta razlika.

Ministar

pre 12 godina

@drago

Rakitić,Kovačić,Kranjcar...BAs velike desetke,strasni fudbaleri.Vidi se kakav su trag ostavili...Modricu svaka cast.

Bobana i ekipu,nije Hrvatska skola napravila nego Jugoslovenska skola ;)

A i zar ste ocekivali da ce Hrvat da kaze nesto dobro za Zvezdu...

mladen nis

pre 12 godina

ne ocrnjuje on ili hvali ime bilo kog kluba vec sadasnju situaciju. a to sto hvali partizan je zato sto vidi stvari samo sa strane. sve ove godine nije partizan bio bolji nego zvezda gora a djuric ima toliko srece da je to strasno. videcete kad ode sta ce ostati u partizanu.

pfc

pre 12 godina

Navijac sam Partizana i uopste se ne slazem sa ovom konstatacijom. Zvezda nije uopste neozbiljna ekipa, pogledajte samo kakve sponzore ima, a takodje ne treba zaboraviti ni Vojvodinu koja je za nase prostore veoma kvalitetna ekipa. Da se nadovezem na Zvezdu, nema ona nista losiju ekipu od Partizana

Covek prica o srpskom klupskom fudbalu a nema pojma sta se ovde desava, hrvatsko prvenstvo je odavno dostiglo svoj maksimum a nase jos uvek napreduje

alejandro

pre 12 godina

Hrvat sam od glave do pete ali ovaj put priznajem..Kuže je u pravu...Srbe krasi vic u igri dok mi igramo šablonizirano,predvidivo i staromodno...npr..vic je kad vas izbaci Slovenija i kad Vidić puca penal..to je najbolji vic..pa dalje još jedni od boljih vicova..kad vas nabije Azerbajdžan ili kad dobijete po 6 komada na tekmi..to mi je najdraži vic..Pa naš će Olić sam pobjedit ove vaše nabjeđene orliće u kvalama..čovjek pretrči ko cijela srpska repka zaejdno u 4 godine...dajte molim vas..pa vi ste neozbiljni za usporedbe u nogometu..ajde odbojka i tenis..ali nogač....budimo realni..i objavite mi komentar molim vas..pa nisam več danima uvrijedio nikoga s onu stranu :))
(FeboZg, 9. februar 2012 15:09)

...rece navijac sluzbeno najgore ekipe u istoriji Lige sampiona!!! buaaaaaahahahahahaha... ae, ti svrati do Beograda da vidis usati trofej namenjen pobedniku takmicenja u kojem ste vi zlatnim slovom upisani kao najgori. a tek onda mozemo da pricamo o fudbalu!
a da, i ponesi fotoaparat (to ti je digitalno fotografsko samookidalo na hrvatskom) da se slikas pored trofej! hahahahahaha

Dusan

pre 12 godina

Svidja mi se komentar doticnog Draga, jer bilo je krajnje vreme za jedinu "civiliziranu" komukaciju. Naravno kao i svaki Srbin imam oprecno misljenje o nekoliko stvari. Prvo slazem se da Hrvatska trenutno bolja ekipa od Srbije
i to samo zahvaljujuci Luki Modricu koji je stvarno zlo od igraca(90% tima). Ostali navedeni su priblizno ista buranija kao i srpski vezni igraci tipa Kuzmanovic, Ninkovic ....Nazalost Sulejmani je izvan konkurencije, jer ko zna da li ce mu ovi nasi mamlazi ikada dati sansu.Olic je takodje igracina, ali da ne sirimo temu dalje od srednjeg reda.
Sto se tice proslosti mislim da zaboravljate cinjenicu da Srbija veci deo devedeseti nije imala pravo igranja , a to je inace bilo vreme igrackog zenita sjajne generacije Piksija,Mihe, Juge,Deje (tada jos uvek Srbin)....Za tih pet, sest godina Hrvati su imali sansu da se uigraju i rezultaski ekspodiraju na WC98.To je bio sjajan tim Hrvatske u kome prevagu nije pravio vezni red,vec neverovatno lucidni Suker uz naravno nevidjenu kompaktnost i borbenost. Sto se tice kreativnosti Bobana ili Asanovica, ona je bila daleko ispod kreativnosti jednog Piksija ili Deje.
P.S. Pogledaj CNN i SKY listu 150 najboljih igraca u istoriji. Nijedan Hrvat (mislim da je Suker posle slanja Smajhela u nesvest morao biti ukljucen) i (nazalost) pet zvezdasa(Piksi, Dzaja, Dejo, Vidic i Miha.

FeboZg

pre 12 godina

Hrvat sam od glave do pete ali ovaj put priznajem..Kuže je u pravu...Srbe krasi vic u igri dok mi igramo šablonizirano,predvidivo i staromodno...npr..vic je kad vas izbaci Slovenija i kad Vidić puca penal..to je najbolji vic..pa dalje još jedni od boljih vicova..kad vas nabije Azerbajdžan ili kad dobijete po 6 komada na tekmi..to mi je najdraži vic..Pa naš će Olić sam pobjedit ove vaše nabjeđene orliće u kvalama..čovjek pretrči ko cijela srpska repka zaejdno u 4 godine...dajte molim vas..pa vi ste neozbiljni za usporedbe u nogometu..ajde odbojka i tenis..ali nogač....budimo realni..i objavite mi komentar molim vas..pa nisam več danima uvrijedio nikoga s onu stranu :))

drago

pre 12 godina

Kranjčar i Rakitić su velike 10-ke. Nisu ni Kaka ni Pirlo ali su odlicni igraci. A mali Kovacic iz Dinama je vec sad velik igrac.
Kranjčar je u zadnjim kvalama i pored tog Modrića bio nas uvjerljivo najbolji igrac. On uvijek igra odlicno za repku. Tako da je i ostavio jak trag. Kao i Rakitić.
Pogotovo su veliki kad ih se usporedi sa srpskim desetkama.
Vi nemate desetke. Dakle onda 4:0.

vlado

pre 12 godina

realno hrvati su bolji u reprezetativnom smislu tu nema diskusije.Vise se cene u evropi nego mi srbi ,skoro svaki put su na nekom velikom takmicenju a 2008 su odigrali ne zaboravnu utakmicu svetskog fudbala ,onu protiv turske u becu.kod nas su mladje selekcije uvek bile ispred hrvata 2 puta finalisti u21 evropskog prvenstva polufinale u19 itd..one generacije koje su drugi put igrale finale u21 su se dokazale u A repki time sto su se kvalificirali za afriku i tamo razocarali.Kod nas srba je klubski fdbalu zadnjih 15 godina jaci nego njihov,rezultati partizana su ispred dinama.2004 je partizan igrao osminu finala evrolige i osim ove godine su uvek u grupnoj fazi EL ili kad nesto spadne sa neba udju i u LS.Iako nemaju neke ekstra igrace osim modrica i srne drze se u top 8 i to vec godinama..ipak nebi rekao da su favoriti u sledecoj grupi ,uvek su srbi za njih bili nocna mora i posto ce imat ulogu favorita za njih bi neresen rezultat u zagrebu bio jako tuzan dogadjaj tako da mislim da mi tu mozemo bez neke tenzije da odemo kod njih i odigramo kako znamo...

kod nas i kod njih je fudbal uglavnom katastrofa iako je srpska liga po betwin.de podatcima jaca od njihove..

pozzz

rango

pre 12 godina

modric..pa za njega je MULAHASANOVIC iz SLOBODE bio cale(tata)a da nepominjem recimo RUKLJACHA IZ ZAGREBA..tako da ....
p.s. los je sada i partizan iako navijam za isti!!

virion

pre 12 godina

Priznajem da boli to sto nas Partizan dobija zadnje 4 i po godine,stvarno nije lako nama Delijama,mogu samo da zamislim kako je Grobarima bilo posle 60 godina,pitam se kako danas mogu i da sede kako treba.

drago

pre 12 godina

i jos nesto:
kranjcar se itekako dokazao u engleskoj. prvo je odlicno igrao za porsmouth, pa je onda u prvoj sezoni u tottenhamu klub doveo do 4-og mjesta i lige prvaka. sad druga je stvar sto se u medjuvremenu pojavio bale koji je najbolje lijevo krilo svijeta pa on nema mjesta. a sa druge strane je i lennon odlican, i vecina (kao i pratitelji u srbiji) smatra da je taj par krila najbolji u engleskoj (ako ne i u svijetu).
rakitica su salkeovi navijaci proglasili za najboljeg igraca tima u sezoni kad su bili viceprvaci i iako ima svega 23 godine vec je skupio preko 120 ligaskih utakmica u dresovima salkea i seville (koji su ponajbolji klubovi svojih liga). pa je odmah po dolasku u sevillu bio najbolji igrac i klub mu je iz sredine ljestvice dosao do 5-og mjesta.
dakle obojica su se dokazala u ligama petice.
momci su odigrali kombinirano i preko 100 utakmica za Hrvatsku, koja je isto jaka reprezentacija.

drago

pre 12 godina

(s., 9. februar 2012 15:59)
jeste, tehnicari strasni milijas i petrovic. ili ti za pticu trkacicu mislis da je tehnicar? ili za vidica i stankovica, koji uzgred vise i ne igraju za repku? ili za subotica, ivanovica i kolarova?
pa vama bi nas corluka sigurno bio desetka (dobro covjek i moze svasta igrati, tako je u citiju odlicno igrao i zadnjeg veznog a u dinamu su ga takodjer pokusali koristiti u napadu). kao i simunic (kazu da taj covjek zna vise sa loptom nego i jedan nas igrac).
nama dakle i obrambeni znaju igrati, nama je golman bio treci stoper kako se kaze (runje), pa vezni znaju itd

Shone

pre 12 godina

@historichannel...nismo bili bolji od vas pre 20 godina,vec pre 4 godine,a za ostale sportove bas i nisi u pravu,mada slazem se da je Partizan uspesniji oduvek,u sportovima koji su popularni koliko i njihova "gledanost",pa tako, cak i vi pominjete neke sportove,a ne znate cak ni pravila u tim sportovima.A sto se tice ovog komentara nebitnog coveka iz jos nebitnije fudbalske drzave,reci cu sledece,prva ljubav zaborava nema.

s.

pre 12 godina

(drago, 9. februar 2012 12:18)
ok, ok, imali ste jednog ili dvojcu boljih. ali bo'me niste zbog toga uspesnija ekipa. 10ke su pre 30, 40, 50 ili tako godina bile merilo u fudbalu, i to jedno prilicno kratko vreme. posle toga se preslo na kreiranje igre iz povucenijih linija srednjeg reda, zato sto u brzoj varianti fudbala za kreativnost odmah iza napadaca jednostavno mesta nema. ili hoces da tvrdis da su na primer inijesta / xavi ili zidane klasicne 10ke?

mi, racunajuci i vas, bi trebali da prestanemo da definisemo fudbal preko 10ke, nego bi trebali da pocnemo da trcimo. a ako vec hoces da istaknes neku razliku izmedu vas i nas, onda se pozovi na borbenost ili zelju ili cinjenicu da vam velike utakmice jednostavno bolje leze (sve na vasoj strani), al' nemoj na tehniku ili pojedince, jer se tu razlikujemo kao luxemburg i brazli (u nasu korist).

vlad

pre 12 godina

Cestitam, pohvalio vas je bivsi izbornik Albanije.
(to je ta konekcija, 9. februar 2012 10:23)

Plus bratski klubovi, Dinamo i Partizan, sta ces, to su kompleksi koje vuku jos iz detinjstva od Zvezdinog maltretiranja, a to ostaje za ceo zivot.

dzozey

pre 12 godina

Cestitam, pohvalio vas je bivsi izbornik Albanije.
(to je ta konekcija, 9. februar 2012 10:23)
Neka nas je pohvalio. Partizan hvali ceo svet, a Zvezdu samo oni koji primaju platu od Zvezde...hahahah, ziva istina.

Dragan

pre 12 godina

Ma,ne...ne radi se tu o ozbiljnosti ili neozbiljnosti.Ta dva kluba su podržana...Zvezda i Hajduk su takođe ozbiljni klubovi koji ne mogu da se nose sa državnim projektima.U par reči,to je suština.

drago

pre 12 godina

Ovaj se gadno sprda. Kaze kod Srba ima vica u igri a kod Hrvata sablona. A vi ste otako smo se razdvojili od velikih 10-ki imali samo Stojkovica, a mi Bobana, Prosinečkog, Asanovića, pa sad Modrića, Kranjčara, Rakitića, Kovačića.
Kuze stvarno ima smisla za humor.

PS Zato i je ta razlika.

mladen nis

pre 12 godina

ne ocrnjuje on ili hvali ime bilo kog kluba vec sadasnju situaciju. a to sto hvali partizan je zato sto vidi stvari samo sa strane. sve ove godine nije partizan bio bolji nego zvezda gora a djuric ima toliko srece da je to strasno. videcete kad ode sta ce ostati u partizanu.

Nani

pre 12 godina

Kaže čovek koji je poznat po tome da je skockao sve što je zaradio u životu i koji je optužen za nameštanje utakmica kao selektor Albanije.Nisu mu još dokazali,ali gde ima dima ima i vatre.Inače uglavnom se slažem s tim što je rekao.

pfc

pre 12 godina

Navijac sam Partizana i uopste se ne slazem sa ovom konstatacijom. Zvezda nije uopste neozbiljna ekipa, pogledajte samo kakve sponzore ima, a takodje ne treba zaboraviti ni Vojvodinu koja je za nase prostore veoma kvalitetna ekipa. Da se nadovezem na Zvezdu, nema ona nista losiju ekipu od Partizana

Covek prica o srpskom klupskom fudbalu a nema pojma sta se ovde desava, hrvatsko prvenstvo je odavno dostiglo svoj maksimum a nase jos uvek napreduje

STEFAN

pre 12 godina

Zove se Kuze,jer neki put dobro kuzi...
Ovo za PARTIZAN je dobro kuzio,a ovo za SRBIJU ne moze da kuzi jer se radi o vrsti prorocanstva,a mora priznati,da smo uvek bili bolji od njih u bitnim utakmicama,tako da JA dajem prednost SRBIJI u nasoj grupi...!!!

veljko

pre 12 godina

navijam za Zvezdu, slazem se u svemu sto je rekao, sem da je nas fudbal nalik na fudbal iz SFRJ. po stilu mi hrvatski fudbal vise lici na takav, na nasu zalost..

historychannel

pre 12 godina

Plus bratski klubovi, Dinamo i Partizan, sta ces, to su kompleksi koje vuku jos iz detinjstva od Zvezdinog maltretiranja, a to ostaje za ceo zivot.
(vlad, 9. februar 2012 11:16)

Tako je, iako znamo da smo u svim sportovima trenutno ispred vas mi imamo komplekse jer ste vi bili bolji pre 20 godina. Prosto ne znamo sta cemo od muke. Ne pokusavaj da ispadnes duhovit jer je rec kompleks odavno izlizana i vrati se svojim VHS kasetama jer te ocigledno jedino one cine srecnim.
A sto se Josipa tice, svaka cast.

Hoces iskreno?

pre 12 godina

konacno jedna umerena izjava da stigne i od hrvata...

Da je kao neki,sto su do pre neki dan davali izjave,izjavio bi:
"Dinamo je jedini klub koji vredi na ovim prostorima,Hrvatski fudbal je ispred Srpskog nekoliko svetlosnih godina i da ce u kvalifikacijama za EP da nas dobiju sa bar 3 razli... "

Na svu srecu,pa je covek razumam,pa nije dao neku slicnu izjavu kao neki vajni skijasi i rukometni treneri. Kaj ne?:)

Shone

pre 12 godina

@historichannel...nismo bili bolji od vas pre 20 godina,vec pre 4 godine,a za ostale sportove bas i nisi u pravu,mada slazem se da je Partizan uspesniji oduvek,u sportovima koji su popularni koliko i njihova "gledanost",pa tako, cak i vi pominjete neke sportove,a ne znate cak ni pravila u tim sportovima.A sto se tice ovog komentara nebitnog coveka iz jos nebitnije fudbalske drzave,reci cu sledece,prva ljubav zaborava nema.

FeboZg

pre 12 godina

Hrvat sam od glave do pete ali ovaj put priznajem..Kuže je u pravu...Srbe krasi vic u igri dok mi igramo šablonizirano,predvidivo i staromodno...npr..vic je kad vas izbaci Slovenija i kad Vidić puca penal..to je najbolji vic..pa dalje još jedni od boljih vicova..kad vas nabije Azerbajdžan ili kad dobijete po 6 komada na tekmi..to mi je najdraži vic..Pa naš će Olić sam pobjedit ove vaše nabjeđene orliće u kvalama..čovjek pretrči ko cijela srpska repka zaejdno u 4 godine...dajte molim vas..pa vi ste neozbiljni za usporedbe u nogometu..ajde odbojka i tenis..ali nogač....budimo realni..i objavite mi komentar molim vas..pa nisam več danima uvrijedio nikoga s onu stranu :))

Ministar

pre 12 godina

@drago

Rakitić,Kovačić,Kranjcar...BAs velike desetke,strasni fudbaleri.Vidi se kakav su trag ostavili...Modricu svaka cast.

Bobana i ekipu,nije Hrvatska skola napravila nego Jugoslovenska skola ;)

A i zar ste ocekivali da ce Hrvat da kaze nesto dobro za Zvezdu...

alejandro

pre 12 godina

Hrvat sam od glave do pete ali ovaj put priznajem..Kuže je u pravu...Srbe krasi vic u igri dok mi igramo šablonizirano,predvidivo i staromodno...npr..vic je kad vas izbaci Slovenija i kad Vidić puca penal..to je najbolji vic..pa dalje još jedni od boljih vicova..kad vas nabije Azerbajdžan ili kad dobijete po 6 komada na tekmi..to mi je najdraži vic..Pa naš će Olić sam pobjedit ove vaše nabjeđene orliće u kvalama..čovjek pretrči ko cijela srpska repka zaejdno u 4 godine...dajte molim vas..pa vi ste neozbiljni za usporedbe u nogometu..ajde odbojka i tenis..ali nogač....budimo realni..i objavite mi komentar molim vas..pa nisam več danima uvrijedio nikoga s onu stranu :))
(FeboZg, 9. februar 2012 15:09)

...rece navijac sluzbeno najgore ekipe u istoriji Lige sampiona!!! buaaaaaahahahahahaha... ae, ti svrati do Beograda da vidis usati trofej namenjen pobedniku takmicenja u kojem ste vi zlatnim slovom upisani kao najgori. a tek onda mozemo da pricamo o fudbalu!
a da, i ponesi fotoaparat (to ti je digitalno fotografsko samookidalo na hrvatskom) da se slikas pored trofej! hahahahahaha

pedja

pre 12 godina

Realno, tako je.Mozemo se mi sportski raspravljati, ali tako je. Hajduk odavno nije nista u Hrvatskoj,svaka cast njegovim navijacima,za podrsku i za strpljenje. Tako je i u Srbiji. Zvezda dugo nije nista,a opet ima odlicne navijace koji je prate i podrzavaju. Iole malo ozbiljniji klubovi u Evropi su Partizan i Dinamo. Mislim ipak da je tu najveci Partizan, jer od svih spomenutih klubova ima najacu infrastrukturu, a i finansiskiji je dosta jak. Pozdrav svim pravim i realnim navijacima !!!

rango

pre 12 godina

modric..pa za njega je MULAHASANOVIC iz SLOBODE bio cale(tata)a da nepominjem recimo RUKLJACHA IZ ZAGREBA..tako da ....
p.s. los je sada i partizan iako navijam za isti!!

Reeciii

pre 12 godina

Sta reci onda za Samrok koji je izbacio Partizana??? Da su suvise ozbiljni jer treniraju cak 3 puta nedeljno....
(Nikolas Anjelka, 9. februar 2012 12:21)

A sta reci onda za klub koji vec 5 godina sanja da udje u kvalifikacije u kojima igraju Samrok i Partizan :)

Paljba!

virion

pre 12 godina

Priznajem da boli to sto nas Partizan dobija zadnje 4 i po godine,stvarno nije lako nama Delijama,mogu samo da zamislim kako je Grobarima bilo posle 60 godina,pitam se kako danas mogu i da sede kako treba.

bari?

pre 12 godina

Sta reci onda za Samrok koji je izbacio Partizana??? Da su suvise ozbiljni jer treniraju cak 3 puta nedeljno....
(Nikolas Anjelka, 9. februar 2012 12:21)

Sta reci onda za Zvezdu koja godinama vec gubi od tima kojeg izbacuje Samrok??? Zapitaj se malo pre nego sto kliknes misem.

bane

pre 12 godina

covek je u pravu 100%!haduk i zvezda su u stanju raspadanja,sta vise mislim da je vojvodina ta koja ce se najvise pribliziti crno-belima!

zg slavac

pre 12 godina

Kuže ima onaj mentalitet da podilazi sugovornicim. Srbi imaju vica u igri a Hrvati igraju po šabloni? Da zato nama pokretačka snaga Modrić, Rakitić, Kranjčar, uskoro Badelj Iličević i Kovačić a Srbiju razigrava Krasić, Stanković i Tošić (sve vrsni razigravači :-) . Nama je udarna snaga vezni red, kreacija, držanje lopte u posjedu, ofenzivna igra a Srbima je udarna obrana gdje se redom nalaze vrsni igrači.

I kad pogledamo 90' opet isto. Mi smo imali Bobana, Prosinečkog i Asanovića. Svi su oni bili razigravači u svojim klubovima a za Hrvatsku bi ćiro od njih sastavio vezni red koji bi stilom osvajao sve zaljubljenike u nogomet. I nisu oni kako onaj dole kaže izdanci jugoslavenske škole. Kakva je to škola? Pa oni su svi naučili igrati nogomet u hrvatskim klubovima.

Uz to iako imamo dobar ali ne atomski napad Eduardo (Sahtar), Madžukić (Wolfsburg), Olić (Bayern), Jelavić (Everton), Petrić (HSV) mnogo mnogo je jači od napada Pantelić (Olympiacos) , Žigić (Birmingham) i onaj iz Siona. Uz ovakav očaj čak ni priključenje sjajnog Sulejmanija neće donjeti prevagu srpskom napadu.

Isto tako Hrvatska nije za nijansu bolja već mnogo bolja od Srbije ako se gleda zadnjih 20 ili 10 goina kako vam paše i zato favorit za prvo mjesto. Ipak očekujem tešku borbu između Srbije Hrvatske i Belgije koju ljudi podcjenjuju jer ne prate nogomet pa ne znaju tko su Kompany, Vermaelen, Vertonghen, van Buyten, Lukaku, Fellaini, Hazard!! Ako se dobro poslože mogu otpuhat svakoga. A i na Walesu bi se mogli gubiti bodovi ( Bale,Bellamy,Ramsey)

woah

pre 12 godina

Pa kako samo Partizan, kad je Zvezda pre 20 godina bila šampion sveta? Zar nije Zvezda pre ''samo'' 4 godine pobedila taj veliki Partizan?

s.

pre 12 godina

(drago, 9. februar 2012 12:18)
ok, ok, imali ste jednog ili dvojcu boljih. ali bo'me niste zbog toga uspesnija ekipa. 10ke su pre 30, 40, 50 ili tako godina bile merilo u fudbalu, i to jedno prilicno kratko vreme. posle toga se preslo na kreiranje igre iz povucenijih linija srednjeg reda, zato sto u brzoj varianti fudbala za kreativnost odmah iza napadaca jednostavno mesta nema. ili hoces da tvrdis da su na primer inijesta / xavi ili zidane klasicne 10ke?

mi, racunajuci i vas, bi trebali da prestanemo da definisemo fudbal preko 10ke, nego bi trebali da pocnemo da trcimo. a ako vec hoces da istaknes neku razliku izmedu vas i nas, onda se pozovi na borbenost ili zelju ili cinjenicu da vam velike utakmice jednostavno bolje leze (sve na vasoj strani), al' nemoj na tehniku ili pojedince, jer se tu razlikujemo kao luxemburg i brazli (u nasu korist).

Dusan

pre 12 godina

Svidja mi se komentar doticnog Draga, jer bilo je krajnje vreme za jedinu "civiliziranu" komukaciju. Naravno kao i svaki Srbin imam oprecno misljenje o nekoliko stvari. Prvo slazem se da Hrvatska trenutno bolja ekipa od Srbije
i to samo zahvaljujuci Luki Modricu koji je stvarno zlo od igraca(90% tima). Ostali navedeni su priblizno ista buranija kao i srpski vezni igraci tipa Kuzmanovic, Ninkovic ....Nazalost Sulejmani je izvan konkurencije, jer ko zna da li ce mu ovi nasi mamlazi ikada dati sansu.Olic je takodje igracina, ali da ne sirimo temu dalje od srednjeg reda.
Sto se tice proslosti mislim da zaboravljate cinjenicu da Srbija veci deo devedeseti nije imala pravo igranja , a to je inace bilo vreme igrackog zenita sjajne generacije Piksija,Mihe, Juge,Deje (tada jos uvek Srbin)....Za tih pet, sest godina Hrvati su imali sansu da se uigraju i rezultaski ekspodiraju na WC98.To je bio sjajan tim Hrvatske u kome prevagu nije pravio vezni red,vec neverovatno lucidni Suker uz naravno nevidjenu kompaktnost i borbenost. Sto se tice kreativnosti Bobana ili Asanovica, ona je bila daleko ispod kreativnosti jednog Piksija ili Deje.
P.S. Pogledaj CNN i SKY listu 150 najboljih igraca u istoriji. Nijedan Hrvat (mislim da je Suker posle slanja Smajhela u nesvest morao biti ukljucen) i (nazalost) pet zvezdasa(Piksi, Dzaja, Dejo, Vidic i Miha.

TimCahiLL

pre 12 godina

drago,a gde nadje da nabrajas Prosineckog,a narocito Asanovica kao 10ke? :) Posle Bobana Hrvatska dugo nije imala takvog kreatora igre iliti 10ku,sve do pojave Modrica. Ali,slazem se sa tobom,da mi posle Piksija nemamo ni kreatora igre,niti pravog vodju na terenu,a jos zalosnije je da ga nema ni na vidiku.

drago

pre 12 godina

Kranjčar i Rakitić su velike 10-ke. Nisu ni Kaka ni Pirlo ali su odlicni igraci. A mali Kovacic iz Dinama je vec sad velik igrac.
Kranjčar je u zadnjim kvalama i pored tog Modrića bio nas uvjerljivo najbolji igrac. On uvijek igra odlicno za repku. Tako da je i ostavio jak trag. Kao i Rakitić.
Pogotovo su veliki kad ih se usporedi sa srpskim desetkama.
Vi nemate desetke. Dakle onda 4:0.

drago

pre 12 godina

(s., 9. februar 2012 15:59)
jeste, tehnicari strasni milijas i petrovic. ili ti za pticu trkacicu mislis da je tehnicar? ili za vidica i stankovica, koji uzgred vise i ne igraju za repku? ili za subotica, ivanovica i kolarova?
pa vama bi nas corluka sigurno bio desetka (dobro covjek i moze svasta igrati, tako je u citiju odlicno igrao i zadnjeg veznog a u dinamu su ga takodjer pokusali koristiti u napadu). kao i simunic (kazu da taj covjek zna vise sa loptom nego i jedan nas igrac).
nama dakle i obrambeni znaju igrati, nama je golman bio treci stoper kako se kaze (runje), pa vezni znaju itd

drago

pre 12 godina

i jos nesto:
kranjcar se itekako dokazao u engleskoj. prvo je odlicno igrao za porsmouth, pa je onda u prvoj sezoni u tottenhamu klub doveo do 4-og mjesta i lige prvaka. sad druga je stvar sto se u medjuvremenu pojavio bale koji je najbolje lijevo krilo svijeta pa on nema mjesta. a sa druge strane je i lennon odlican, i vecina (kao i pratitelji u srbiji) smatra da je taj par krila najbolji u engleskoj (ako ne i u svijetu).
rakitica su salkeovi navijaci proglasili za najboljeg igraca tima u sezoni kad su bili viceprvaci i iako ima svega 23 godine vec je skupio preko 120 ligaskih utakmica u dresovima salkea i seville (koji su ponajbolji klubovi svojih liga). pa je odmah po dolasku u sevillu bio najbolji igrac i klub mu je iz sredine ljestvice dosao do 5-og mjesta.
dakle obojica su se dokazala u ligama petice.
momci su odigrali kombinirano i preko 100 utakmica za Hrvatsku, koja je isto jaka reprezentacija.

vlado

pre 12 godina

realno hrvati su bolji u reprezetativnom smislu tu nema diskusije.Vise se cene u evropi nego mi srbi ,skoro svaki put su na nekom velikom takmicenju a 2008 su odigrali ne zaboravnu utakmicu svetskog fudbala ,onu protiv turske u becu.kod nas su mladje selekcije uvek bile ispred hrvata 2 puta finalisti u21 evropskog prvenstva polufinale u19 itd..one generacije koje su drugi put igrale finale u21 su se dokazale u A repki time sto su se kvalificirali za afriku i tamo razocarali.Kod nas srba je klubski fdbalu zadnjih 15 godina jaci nego njihov,rezultati partizana su ispred dinama.2004 je partizan igrao osminu finala evrolige i osim ove godine su uvek u grupnoj fazi EL ili kad nesto spadne sa neba udju i u LS.Iako nemaju neke ekstra igrace osim modrica i srne drze se u top 8 i to vec godinama..ipak nebi rekao da su favoriti u sledecoj grupi ,uvek su srbi za njih bili nocna mora i posto ce imat ulogu favorita za njih bi neresen rezultat u zagrebu bio jako tuzan dogadjaj tako da mislim da mi tu mozemo bez neke tenzije da odemo kod njih i odigramo kako znamo...

kod nas i kod njih je fudbal uglavnom katastrofa iako je srpska liga po betwin.de podatcima jaca od njihove..

pozzz

pero

pre 12 godina

SFRJ fudbal je imao dva lica. Prva polovina osamdesetih smo uzaso smarali jadnu loptu da bi krajem osamdesetih dolaskom mladjih generacija poceli igrati uzbudljiv fudbal. Danasnja Srbija igra kao i stara reprezentacija iz prve polovine osamdesetih dok su Hrvati bili mnogo interesantniji mada mi izgleda da su i oni sada posustali. Srpski reprezentativni fudbal je veliko razocarenje i zaista je steta sto kod mnogih navijaca imaju puno kredita jer to nicim nisu zasluzili.