Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.01.2012.

18:24

Čelsi doveo tri brata iz Lutona

Londonski Čelsi doveo je u neverovatnom transferu tri brata iz Lutona, 12-godišnje blizance Rija i Kola, te godinu dana starijeg Džeja Dasilvu, za milion funti.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Međutim, taj novac Luton će ipak dobiti samo ukoliko sva trojica jednog dana zaigraju za prvi tim Čelsija.

Trener mlađih kategorija Luton Tauna Greg Brouton uveren je da sva trojica mogu postati velike zvezde u budućnosti.

"Oklevam da o momcima govorim kao timu jer svaki od njih ima predivne individualne atribute, ali ovo je istorijski slučaj da tri brata naprave zajednični transfer. Džej je poseban talenat i sjajano uči o igri, a njegov temperament upotpunjuje njegove tehničke sposobnosti. Kol je fizički jak i veoma dobar u posedu lopte, dok je Rio specijalista za igru na malom prostoru".

Braća Dasilva su prethodnih pet godina igrala za Luton, a sada će se priključiti Čelsijevoj omladinskoj akademiji.

" Nakon što Luton prošle sezone nije uspeo da kroz plejof izboriti viši rang takmičenja, braća su izrazila želju da karijeru nastave u boljoj sredini. Posle šest meseci pregovora pronašli smo klub u kojem će imati vrhunske uslove za napredak i razvoj kako bi nastavili gde su stali u Lutonu, za koji su igrali prethodnih pet godina“, rekao je Brouton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve