Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.12.2011.

15:54

"Sumnjamo u burazerske odnose"

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da ta organizacija sumnja da postoje burazerski odnosi između klubova u Jelen Superligi.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Sumnjamo da u našem fudbalu određeni klubovi imaju burazerske odnose, zbog toga smo odlučili da u sledećoj sezoni dve ekipe ispadnu u niži rang, a jedna igra baraž za opstanak."

"Nakon te sezone da dve ispadaju, a dve igraju baraž za opstanak. Pa onda, ako žele, neka poklanjaju bodove", rekao je Karadžić na ceremoniji dodele godišnjih nagrada FSS u hotelu "Hajat".

Ceromonija je počela minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulu legendu sportskog novinarstva Marka Markovića. Karadžić je rekao da je potreban zaokret u srpskom fudbalu i da je bez privatizacije nemoguće očekivati vrhunske rezultate.

"Cela Superliga košta više od 20 miliona evra, a to nije dovoljno ni za jedan ozbiljan evropski klub. Pakao je u klupskom fudbalu, ali da nema 'mohikanaca' bila bi još gora situacija", kazao je Karadžić.

On je rekao da ne postoje argumenti koji bi ga odbranili od neuspeha u kvalifikacijama za EP i dodao da u sledećem ciklusu za Svetsko prvenstvo nijedan rival nije za potcenjivanje.

Srbija će igrati u A grupi zajedno sa Hrvatskom, Škotskom, Belgijom, Makedonijom i Velsom. Prvi čovek FSS je rekao da će 13. februara biti raspisani izbori.

"Trenutno imamo dva puta. Da li da sadašnje rukovodstvo izabere novog selektora, ili da to bude prepušteno novom. U svakom slučaju verujem da će novo rukovodstvo biti sastavljeno od sadašnjih kadrova i da će umeti da odgvori na najvažnije zadatke".

Karadžić je kao jedan od najvećih uspeha u 2011. istakao finansijsku stabilnost i uspešno poslovanje Saveza.

"Konsolidovali smo finansijsksu situaciju, a očekujemo da budžet za sledeću godinu iznosi oko 13 miliona evra. Nismo podizali kredite, niti smo dužni bilo kome. Bili smo pravi primer poslovanja i to ne samo kao sportska organizacija".

Karadžić je dodao da će FSS uložiti dodatna sredstva i finansirati postavljanje reflektora na stadionima u unutrašnjosti Srbije, gde je, kako je rekao, prisutna "građevinska revolucija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve