Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.10.2011.

08:47

Sulejmani: Zaslužio mesto u Srbiji

Miralem Sulejmani je jedan od najboljih fudbalera Ajaksa ove sezone, ali za njega nije bilo mesta u nacionalnom timu Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Da bivši igrač Partizana ne briljirao samo u Holandiji pokazao je i meč u Ligi šampiona u utorak kada se Sulejmani ’šetao’ kroz odbranu Zagrepčana i namestio jedan gol.

Pokazao je 23-godišnji Sulejmani, koji je ove sezone na 12 utakmica postiga šest golova i imao šest asistencija, sve kvalitete pred publikom u Zagrebu i milionima gledalaca kraj TV ekrana, ali onaj koji je to trebalo davno da vidi, bivši selektor Vladimir Petrović, smatrao je da to za reprezentaciju Srbije nije dovoljno.

Sulejmani se igrao sa rivalima iz Dinama i sjajnom asistencijom i oduzeo im možda poslednju šansu da osvoje neki bod u Ligi šampiona.

“Mnogo mi je značila ova utakmica sa Dinamom, jer smo bili u lošoj seriji, nervoza se uvukla u ekipu, ali posle ovog trijumfa sve je daleko bolje. Moram da naglasim da je atmosfera u Zagrebu bila izuzetno korektna, kako na terenu, tako na tribinama. Uživao sam tih 90 minuta, kao uvek kada igram na prostoru bivše Jugoslavije”, rekao je Sulejmani.



Tema koja ne može i ne sme da bude zaobiđena jeste - reprezentacija Srbije. U njoj, na žalost, mesta za Miralema Sulejmanija skoro uopšte nije bilo, iako je u poslednjoj godini u neuporedivo boljoj formi u odnosu na konkurenciju.

“Nismo zaslužili da završimo na trećem mestu, ova reprezentacija ima kvalitet da igra na EP. Isto tako mi je mnogo krivo što nisam odigrao ni minut u kvalifikacijama. Za poslednje dve godine bio sam samo 15 minuta na terenu u dresu nacionalnog tima. Nisam od onih koji vole da pričaju o sebi i hvale se, ali mislim da po formi i igrama u poslednjih godinu dana zaslužujem mesto u reprezentaciji”, , a rekao je Sulejmani, a prenose "Večernje novosti"

Sulejmani ne može da sakrije gorčinu u glasu.

“Kada nisam igrao za Ajaks, dok je Antić bio selektor, bilo je normalno što poziv nisam dobijao, ali ovo sada ne razumem. Bar da sam dobio priliku, da se nisam pokazao, pa da mi kažu da to nije dobro, razumeo bih. Imam ogromnu želju da igram za Srbiju i nadam se da ću biti u timu na startu sledećih kvalifikacija”, zaključio je Sulejmani.



Real je maltene već nedostižan na vrhu grupe D, a za drugo mesto i prezimljavanje u Evropi boriće se Ajaks i Lion.

“Drugi smo, imamo bolju gol-razliku od Liona. Mislim da imamo velike šanse da prezimimo, nije to onaj Lion kakav je nekada bio”, optimista je Sulejmani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve