Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2011.

17:36

"Grof" Božović preuzeo Amkar Perm

Ruski Premijerligaš Amkar iz Perma doveo je crnogorskog stručnjaka Miodraga ‘Grofa’ Božovića na mesto trenera.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Božović je već radio u Permu, 2008. godine kada je klub doveo do neočekivanog četvrtog mesta na tabeli Premijer lige i mesta u Ligi Evrope.

Pored toga, pod njegovim vođstvom Amkar je igrao i finale ruskog Kupa, ali je poražen od CSKA.

Posle odlaska iz Perma u decembru 2008. godine, Božović je radio u prestoničkim klubovima Moskvi i Dinamu koji je napustio 21. aprila nakon eliminacije u četvrtfinalu Kupa od Rostova.

Božović je u Amkaru zamenio Rašoda Rahimova koji je podneo ostavku. Tim iz Perma je trenutno 13. na tebeli Premijer lige sa 23 boda iz 25 kola.

Amkar će sigurno igrati u baražu za opstanak u ligi koji je organizovan pošto će se Premije liga od sledeće sezone igrati kao većini zemalja u Evropi, od kraja leta do kaja proleća.

Od osam ekipa koje će igrati u drugoj fazi šampionata, poslednja dva će ispasti u drugu ligu, dok će 13. i 14. tim u ligi igrati plejof za opstanak sa trećim i četvrtim timom i druge, Nacionalne lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve