Nova vest
Fudbal

Subota, 17.09.2011.

21:33

Sjajna igra fudbalerki Srbije

Ženske fudbalske reprezentacije Srbije i Engleske igrale su u Beogradu nerešeno 2:2 (0:2), u prvom kolu šeste grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Učesnici šeste grupe još su selekcije Slovenije, Holandije i Hrvatske, a kontinentalni šampionat za žene biće održan 2013. godine u Švedskoj.

Strelci su bili Podovac u 55. i Smiljković u 90. za Srbiju, a Jenki u 6. i Bredli u 19. minutu za Englesku. Narednu utakmicu Srbija igra 21. septembra na gostujućem terenu protiv Holandije.

Fudbalerke Srbije napravile su prvorazredno iznenađenje igrajući nerešeno protiv jedne od najboljih evropskih i svetskih selekcija. Domaći tim nadmašio je svoje mogućosti i nagovestio da neće igrati epizodnu ulogu u započetim kvalifikacijama.

"Napravile smo senzaciju, ali ne želim euforiju. Brzo treba da zaboravimo ovu utakmicu, da se osvežimo i fokusiramo na meč protiv Holandije.
Ovo je veliki rezultat, plod napornog rada u prethodne dve godine kompletnog stručnog štaba svih reprezentacija. Devojke su najzaslužnije i od srca im čestitam. Na dobrom smo putu, ali ovo je tek početak",
izjavila je selektor našeg nacionalnog tima Suzana Stanojević.

Njena koleginica na klupi Engleske Pauel Houp odala je priznanje srpskoj reprezentaciji, jer je uspela da anulira veliku prednost.

"Ako Srbija bude ovako igrala i protiv Holandije, onda se može svašta očekivati u našoj grupi. Želim Srbiji da napreduje u sportskom usavršavanju”, rekla je Houp.Pred oko 500 gledalaca na stadionu OFK Beograda, današnji meč sudila je Sandra Braz Bastos iz Portugalije.

Srbija: Vuković, Ilić (od 83. Trajković), Slović, Stojkanović, Damjanović, Nešić, Pešić, Podovac, Smiljanić, Sretenović (od 39. Radojčić), Tenkov (od 78. Karadžić).
Engleska: Braun, Suzi, Bredli, Stoni, Junit, Skot, Best, Kerni, Vajt, Jenki, Douvi (od 46. Vilijams).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve