Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2011.

03:50

Buran poslednji dan prelaznog roka

Završen je letnji prelazni rok u svim velikim evropskim ligama, a kao i svake godine najuzbudljivije je bilo u Premijer ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najveći transferi poslednjeg dana su prelazak Mikaela Artete u Arsenal, iznenenadni je transfer Raula Meireleša u Čelsi, i povratak Krejga Belamija u Liverpul.

Josi Benajun nije promenio grad, ali jeste klub, pošto je otišao u Arsenalu, a ista cituacije i sa Skotom Parkerom koji je iz Vest Hema prešao u Totenhemu.

“Desetka” Liverpula Džo Kol je prešao u Lil, brzonogi Šon Rajt-Filips je završio u Kvins Park Rendžersima, a jednogodišnji ugovor sa Mančester Sitijem potpisao je bivši fudbaler gradskog rivala Oven Hargrivs.

Zanimljivo je bilo i na Apeninskom poluostrvu na koje je stigao najbolji igrač poslednjeg Mundijala Dijego Forlan. Sjajni Urugvajac je stigao u Milano i biće saigrač u Interu kapitenu srpske reprezentacije Dejanu Stankoviću. Roma je dovela reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića koji ove sezone neće igrati evropske utakmice, a Juventus je stigao holandski reprezentativac Eljera Eliju. U Romu je stigao i danski reprezentativac Simon Kjer.

Dvojica igrača o čijim transferima se možda najviše spekulisalo ovog leta ostala su u svojim klubovima. Holanđanin Vesli Snajder nije prešao iz Intera u Mančester junajted, dok će Luka Modrić ostati u Totenhemu iako je Čelsi za njega nudio neverovatnih 40 miliona funti.

Pored Artete i Benajuna Arsen Venger je pojačao svoju ekipu sa Korejcem Park Ču Jangom iz Monaka i Perom Mertesakerom iz Verdera, dok je fudbaler, koga je pre tri nedelje u dresu Rena gledalo preko 50 hiljada ljudi u Beogradu, Jan M’Vila ostao u svom klubu. 'Emirate' su napustili napadači Niklas Bentner i Džoel Kembel koji su pozajmljeni Sanderlendu, odnosno francuskom Lorijenu.

Stouk Siti je iz Birmingemom oko doveo centafora Kamerona Džeroma, a na Britanika stadion stiglo je i nesuđeno pojačanje Crvne zvezde od prenekoliko sezona Vilson Palasios. Ipak najzvučniji tranfer dogodio se u poslednji čas pošto je za 10 miliona funti u redove Stouka stigao i Piter Krauč. Liverpul je doveo mladog urugvajskog štopera Sebastijana Koatesa.

Atletiko Madrid je uspeo da dovede Dijega iz Volfsburga, a Roma je pored Pjanića poslednjeg dana prelaznog roka na pozajmicu dovela Argentinca Fernanda Gaga iz Real Madrida. Fulam je pojačao odbranu 31-godišnjim Čehom Zdenjekom Grigerom koji je stigao iz Juventusa u slobodnom transferu.

Vest Hem je doveo Gaja Demela iz HSV-a, Romarik je iz Sevilje prešao u Espanjol, Vigan je doveo Šona Malonija iz Seltika. Vezni red Milana pojačao je Antonio Noćerino, a u Saragosu su stigli Helder Postiga iz Sportinga i Luis Garsija iz Espanjola.

Spekulisalo se da će Nikola Žigić i Nenad Milijaš promeniti klubove, ali oni su ostali u Birmingemu odnosno Vulverhemptonu.

Ranije u toku dana Mateja Kežman je postao novi napadač beloruskog šampiona BATE Borisova, dok je levi bek Crvene zvezde Duško Tošić prešao u Betis. Andrija Kaluđerović najverovatnije ostaje na Marakani, pošto njegov transfer u belgijski Briž nije realizovan.

Bolton je značajno pojačao napad pošto je na pozajmicu stigao fudbaler Čelsija Gael Kakuta, dok je još jedan Francuz David N’Gog stigao u Bolton iz Liverpula za 4 miliona funti. Everton je doveo fudbaler Reala i nekada veliku nadu holandskog fudbala Rojstona Drentea koji je prethodne sezone igrao na pozajmici u Herkulesu.

Alen Haton je potpisao četvrogodišnji ugovor sa Aston Vilom, a na pozajmicu iz Totenhema došao je Džermejn Dženas. Aleks Mekliš je pojačanje za svoj tim pronašao i u Dablinu pošto je iz Šamrok roversa doveo defanzivca Endu Stivensa. On će ipak igrati u Ligi Evrope za svoj klub, pošto će u London otići tek u januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve