Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.07.2011.

15:04

Grci izbacili Volos, Rad se ne nada

Fudbalski savez Grčke izbacio je iz Superlige klubove Olimpijakos iz Volosa i Kavalu zbog nameštanja utakmica, a njihove predsednike doživotno suspendovao.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Olimpijakos iz Volosa je prošle sedmice eliminisao beogradski Rad u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ipak, "građevinari" ne veruju da će ova odluka uticati na status Rada u Ligi Evrope, odnosno eventalni naknadni prolaz u treće kolo kvalifikacija.

"Logično bi bilo da budu diskvalifikovani, ali stvarno ne znam šta će se desiti. Naravno da bismo voleli da se ta odluka odnosi na nas, ali iskreno mislim da se to neće desiti i da nećemo naknadno dobiti prolaz u sledeće kolo takmičenja", kazao je firektor fudbalskog kluba Rad Nebojša Lukić.

Olimpijakos Volos je u dvomeču bio bolji od Rada u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. U Beogradu je slavio sa 1:0, dok je u Volosu bilo 1:1.

Predsednik grčkog kluba ranije je uhapšen i optužen za korupciju, a vlasti te zemlje izbacile su danas taj klub iz prve lige. Čelnici UEFA bili su u Grčkoj prethodnih dana, ali za sada nisu reagovali.

"Prema onome što do sada znamo, UEFA još nije reagovala na njihovo izbacivanje iz lige. Volos danas igra utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evropa i ne znam da li će biti retroaktivno kažnjavani", rekao je Lukić.

Rad se trenutno nalazi na pripremama u Sloveniji za novo prvenstvo, koje počinje 13. avgusta.

U odluci grčkog saveza da izbaci Volos i Kavalu navodi se da su ti klubovi kažnjeni sa po 300.000 evra. Oba kluba su objavila da odluku o svom kažnjavanju smatraju nevažaćom i da će se boriti da ostanu u prvoj ligi.

Oni su svoje argumente zasnovali na činjenici da njihovi predsednici nisu sudski osuđeni, već su samo optuženi. Korupcijski skandal u Grčkoj naterao je sportske vlasti da zatraže pomoć UEFA čiji su čelnici poslednjih dana bili u Grčkoj i najavili pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve