Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.07.2011.

20:30

Genk preokrenuo, nada za Partizan

Fudbaleri Partizana izgubili su od Genka u gostima sa 2:1 (0:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Aleksandra Stanojevića povela je golom rezerviste Nemanje Tomića u 65. minutu, a pet minuta kasnije Jele Fosen izjednačio je rezultat iz penala.

U drugom minutu nadoknade vremena Marvin Ogundžimi lobovao je Stojkovića za konačnih 2:1. Obe ekipe meč su završile sa desetoricom fudbalera – u 32. minutu isključen je Ngonka, a u 48. je Babović dobio drugi žuti karton.

Kao što je i najavljivao trener Stanojević, Partizan se nije povukao na svoju polovinu, već je na samom početku presingom pokušavao što pre da dođe do lopte.

Prvi šut uputio je Kamara u drugom minutu, ali je lopta završila iznad gola. Nedugo zatim posle solidne kombinacije ’crno-belih’ Vukić je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je otišla malo pored desne stative.

Usledio je kraći pritisak domaće ekipe, ali bez prilike za gol. U periodu od 10. do 20. minut igralo se uglavnom na sredini terena, a Eduardo je iznudio prvi žuti karton na meču, pošto ga je u kontri oborio Nadson.

Partizan je duže držao loptu u svom posedu, ali šansi za gol nije bilo. Onda su se u samo minut dogodile dve bitne stvari – Anele Ngonka isključen je zato što je šutnuo Ilića nakon jednog duela, a domaći su propustili prvu veliku priliku na utakmici.

Sudija nije prekinuo meč nakon što je Ngonka udario Ilića, a u nastavku te akcije Kenedi Nvangva prevario je Rnića, izbio je sam pred Stojkovića, ali je loše zahvatio loptu koja je završila preko gola.

U 41. minutu Babović je dobio žuti karton, a do kraja poluvremena nije bilo izglednih prilika za gol. Babović je već na početku drugog dela igre bespotrebnim klizećim startom zaradio drugi žuti karton, pa su Genk i Partizan od 48. minuta bili brojčano jednaki na terenu.

U 52. minutu Partizan je imao mnogo sreće – Stojković je istrčao misleći da će De Brujn da centrira, a lopta ga je preletela i pogodila stativu.

Samo dva minuta kasnije sreća je bila na strani domaćih – ’crno-beli’ su izveli korner, Ilić je skrenuo loptu ka golu posle udarca Tomića, ali je ona udarila u prečku i odbila se u polje.

Usledio je nešto mirniji period igre, a onda je Partizan došao u vođstvo u 65. minutu – Eduardo je izbegao ofsajd zamku i prevario Jonelejta, ali je golman Koteleš na vreme istrčao i odbranio njegov udarac; na odbijenu loptu natrčao je rezervista Nemanja Tomić i prosledio je u praznu mrežu (1:0).

Ipak, ekipa Aleksandra Stanojevića nije uspela da sačuva prednost dugo vremena jer je Genk već u 70. minutu došao do izjednačenja. Ivanov je zakasnio da napravi ofsajd zamku, a sudija

Samo četiri minuta kasnije Ivanov zakasnio da napravi ofsajd zamku, a sudija Kukulakis svirao je jedanaesterac posle kontakta Tomića sa Pudilom. Jele Fosen veoma precizno izveo je penal, poslao je loptu u donji desni ugao, a Stojković je otišao u suprotnu stranu (1:1).

U narednih desetka minuta obe ekipe uglavnom su pokušavale udarcima sa distance, a ’crno-beli’ su nešto više napadali po levoj strani na kojoj je bio Volkov.

Delovalo je da Partizan sigurno ide ka veoma povoljnom rezultatu pred revanš u Beogradu, ali mali pad koncentracije u drugom minutu nadoknade vremena koštao je Partizan još jednog gola u mreži Stojkovića – 23-godišnji Marvin Ogudnžimi, koji je u igru ušao u završnici meča, idealno je primio loptu u šesnaestercu, a potom je lobovao istrčalog golmana ’crno-belih’ (2:1).

Revanš je na programu sledeće srede u Beogradu.

Genk (Belgija) – Partizan (Srbija) 2:1
Fosen 70 (pen), Ogundžimi 90 - Tomić 65

Genk: Koteleš, Jonelejt, Ngcongka, Nadson, Pudil, Hubert (Barda 71'), Težer, Bufel (Vanden Bore 46'), De Brujn, Nvangva, Fosen (Ogundžimi 85').
Partizan: Stojković, Ranković, Volkov, Rnić, Ivanov, Medo, Ilić, Vukić (Marković 90'), Babović, Šćepović (Tomić 54'), Eduardo (Jovančić 68').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

281 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve