Nova vest
Fudbal

Subota, 23.07.2011.

20:56

Debakl Liverpula, dva gola Žervinja

U subotu je širom Evrope odigrano na desetine prijateljskih utakmica, a od poznatijih timova nastupili su Arsenal, Liverpul, Totenhem, Roma, Lacio...

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Arsenal je savladao Keln 2:1, a dvostruki strelac bio je debitant iz Obale Slonovače Žervinjo. Liverpul je razočarao porazom od Hal Sitija sa 3:0.

Totenhem je bio ubedljiv u JAR nad Orlandom sa 3:0, dok je Roma nadigrala Južni Tirol, dva gola postigao je Mirko Vučinić, dok je Lacio remizirao sa praškom Slavijom 3:3.

U nemačkom Kelnu, londonski Arsenal bio je bolji od domaćeg tima sa 2:1, a dvostruki strelac bio je debitant Žervinjo u prvih 16 minuta. Keln je konačan rezultat postavio "fantastičnim "autogolom Dženkinsona. Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu.



Debakl je doživeo Liverpul od Hal Sitija. Golivima Roberta Brejdija, Roberta Korena i Džeja Simpsona, član Čempionšipa je ponizio tim Kenija Dagliša koji je napravio 11 izmena na poluvremenu.

Debitovali su Stjuart Dauning i Džordan Henderson, kao i novi golman Brazilac Doni. “Redsi“ su jedva stvorili šansu u prvom poluvremenu, a najveći problem za Dagliša biće uigravanje veznog reda pošto je i dalje neizvesna sudbina Džoa Kola, Alberta Akvilanija i Kristijana Poulsena.

Uvođenje Dirka Kujta, Endija Kerola i Čarlija Adamam uz pomenute debitante u drugom delu donelo je poboljšanje u igri. Međutim rezultat nije popravljen te je Liverpul prvi put poražen tokom priprema.



Lacio je gubio sa 2:0 i 3:2, ali je ostao neporažen od Slavije. Gosti su poveli u prvom poluvremenu golovima Jarolima i Milutinovića, da bi Flokari i Den Nero sa penala izjednačili do 64. minuta.

Samo dva minuta kasnije Jarolim je doneo novu prednost timu iz Praga, ali je 20 minuta pre kraja konačan rezultat svojim drugim golom postavio Flokari.

Najveći rival "lacijala", Roma slavila je sa 3:0 protiv Južnog Tirola. Rimljani su poveli već u šestom minutu golom Borijela, a pobedu je sa dva gola u drugom delu povrdtio Mirko Vučinić.

Igrači Udinezea ostvarili su još jednu pobedu u Francuskoj. Savladali su šampiona od pre dve sezone, Olimpik Marsej sa 2:1 golovima Fabrinija i Di Natalea. U međuvremenu je izjednačio Gadi. Dušan Basta je opnovo bio starter za “zebre“, a za razliku od meča sa Bordoom na ovom je igrao svih 90 minuta.

Totenhem je ostvario još jednu pobedu na turneji u Južnoj Africi. Londonski tim je sa 3:0 nadigrao ekipu Orlanda, dvostruki strelac bio je Rafael Van der Vart, a treći gol u finišu meča postigao je Džermejn Defo.



Rezultati prijateljskih utakmica:
Nirnberg – Rasing 1:0
Keln – Arsenal 1:2
Lacio – Slavija Prag 3:3
Bajer – Genk 4:1
Štutgart – Notingem Forest 1:2
Hal Siti – Liverpul 3:0
Južni Tirol – Roma 0:3
Marsej – Udineze 1:2
Valensija – Lester 1:0
Ril – Blekburn 2:1
Herenven – Maljorka 0:2
Orlando – Totenhem 0:3
Menhengladbah – Sanderlend 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve