Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2011.

15:53

Li Adi uverava da je bolestan

Defanzivac Crvene zvezde Li Adi odbacio je optužbe kluba da je odbio da se javi na pripreme istakavši da će sve razjasniti pred FIFA.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

20-godišnjak je rekao da je posvećen “crveno-belima” iako se klub iz Ljutice Bogdana zvanično žalio Svetskoj fudbalskoj federaciji.

Defanzivac Gane je ponudio medicinski karton kao dokaz da je bio hispitalizovan više od dve nedelje pošto se zarazio malarijom.

Prema pisanju nekih srpskih medijima Adi ja nevodno boravio u Holandiji kako bi pokušao da pronađe angažman u jednom od najboljih klubova iz te zemlje.

Kako bi dokazao da je i dalje u Africi, Adi je posetio sedište fudbalskog portala “GhanaSoccernet.com” u Akri, prestonici Gane, u sredu.

Adi je insistirao na tome da je bio bolestan i da ga je to sprečilo da nastupi za Ganu protiv Nigerije u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija.

“Šokiralo me što su klupski zvaničnici pokrenuli postupak protiv mene. Da sam bio zdrav kao što oni tvrde, igrao bih za Ganu tokom vikenda. Kao što vidite veoma sam slab i ti je razlog zašto nisam mogao da nastupim za U23 selekciju”, rekao je Adi za GhanaSoccernet.

“Još patetičnije je što su srpskim medijima rekli da sam putovao u Holandiju. To je potpuna laž. Zbog toga sam došao ovde da dokažem da sam još u Gani, ali da nisam dobro i da imam malariju”.

“Znam da su klupski zvaničnici medijima pričali mnoge laži, kao što je da sam nelojalan klubu. Želim da uverim navijače Crvene zvezde, mog trenera Prosinečkog, klupsku upravu i srpsku sportsku javnost da sam ozbiljno bolestan”.

“Želim da potpuno uverim navijače, moje saigrače i trenera da sam posvećen klubu i da ne bih uradio ništa na njegovu štetu. Već sam poslao medicinski izveštaj klubu da sam bolestan i doktori su mi dali savete kako da se oporavim pre puta”.

“Spreman sam za sve, pa i da idem u FIFA kako bi dokazao svoju nevinost u ovoj situaciji. Čim mi doktori iz Gane dozvole da putujem, priključiću se pripremama tima”.

U međuvremenu, Profesionalna fudbalska asocijacija Gane (PFAG), filijala FIFPro (asocijacije profesionalnih fudbalera) u toj zemlji, primili su Adija u svoju kancelariju u Akri u sredu popodne kako bi čuli njegovu stranu priče.

PFAG koji je član svetske unije fudbalera i generalni sekretar Toni Bago dobili su medicinski izveštaj o Adijevom lečenju koji će biti prosleđen FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve