Za Nejmara 45 miliona evra

O transferu jednog od najtraženijih igrača Brazilca Nejmara, pregovori će biti pokrenuti posle finala Kopa Libertadores.

ČŽIzvor: B92, Beta Brazil
Podeli

To je brazilskim medijima saopštio predsednik fudbalskog kluba Santos Luiš Alfaro Ribeiro

"Mnogo klubova iz Evrope nas zove i pita za Nejmarovu cenu. To nije ništa čudno, iznenadjenje bi bilo da ga ne žele. Ako neki klub plati 45 miliona evra za transfer i igrač bude želeo da pređe tamo, mi tu ništa nećemo moći da uradimo", rekao je Ribeiro.

Santos je u prvom meču finala Kopa Libertadoresa igrao nerešeno 0:0 u Montevideu sa domaćim Penjarolom, a revanš je u sredu u Sao Paulu.

Ribeiro je rekao da se nada da će Nejmar, ako Santos osvoji trofej, odlučiti da ostane u Brazilu.

"Ako dođemo do titule siguran sam da će Nejmar imati jake razloge da ostane u klubu. Znam da će uskoro početu da stižu ponude od kojih se vrti u glavi, ali on će mnogo više zaraditi ako ostane da se razvija u domovini", ocenio je Ribeiro.

Kako prenose brazilski mediji, najozbiljniji u nameri da angažuje Nejmara je Real Madrid.

Klub koji osvoji Kopa Libertadores u decembru će predstavljati Južnu Ameriku na Svetskom prvenstvu za klubove, koje će se održati u Japanu.

Predsednik Santosa rekao je da tim povodom ima "velike planove".


"Iduće godine slavimo sto godina od osnivanja kluba. Planiramo veliki projekat koji uključuje povratak Robinja i Diega u Santos, kao i ostanak Elana i Ganza. Ako sve to uspemo, Nejmar bi bio 'zvezda filma'. Santos želi da ispiše novu stranicu u istoriji fudbala", poručio je Ribeiro.

Fudbalski klub Santos dva puta je bio šampion Južne Amerike, 1962. i 1963. godine, kada je ekipu na terenu predvodio slavni Pele.