Nova vest
Fudbal

Subota, 09.04.2011.

10:19

Lukić: „Sve je moguće“

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić istakao je za „Sportski žurnal“ da očekuje uzbudljivu završnicu prvenstva.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Razlog za to su rezultati dosadašnjih utakmica, pre svega revanša polufinala Kupa, u kojem je nadigran Partizan, a crveno-beli su i dalje u konkurenciji za titulu.

Upitan šta za njega znači prva pobeda nad komšijama u ulozi predsednika, Lukić je rekao:

Nije ovo moja prva pobeda nad Partizanom u ulozi predsednika“, napomenuo je Lukić, koji je do sada imao četiri poraza, „Zvezdu ne čini samo prvi tim, već i mlađe kategorije, koji neki koriste samo u kampanjama. Ja to ne činim i podjednako se radujem pobedama tri selekcije u direktnim rivalima, ostvarenim prošle nedelje u jednom danu. Prethodna nedelja je, dakle, navijačima Crvene zvezde donela dosta radosti, a začinjena je dobrim izdanjem prvog tima i pobedom, kojom je prekinuta mini serija Partizana. Kažem mini, jer smo u istoriji pravili mnogo duže serije“.

Pobeda nad Partizanom, a pre svega igra, je potvrda da Zvezda ide dobrim putem, bez obzira na ispadanje iz Kupa, a Lukić se slaže sa tim:

Jesmo ostali bez finala, ali bio sam zadovoljan i posle prve utakmice. Video sam ono što mi je rečeno na pripremama, gde Zvezda treba da unapredi igru. Mislim da je unapređena, a promašaji ne zavise ni od rada predsednika, pa ni trenera, iako može da se vežba završnica, jer se češće radi o instinktu nekog igrača“.

Lukić je naglasio da u crveno-belom taboru žele titulu, a da se nisu predavali ni kada su pet bodova zaostajali za Partizanom.

Zvezda će nastaviti da se sprema za svaku utakmicu, a ova protiv Čukaričkog je sad najvažnija. Verujem da ekipa ima dovoljno kvaliteta da pobedi svakog protivnika. Mislim da ne vređam nikoga, kad kažem da je sve moguće do kraja prvenstva. Samo se nadam da se neće ponoviti scenario iz poslednjih šest-sedam kola prošle sezone, koji tera ljude sa stadiona. Potpuno suprotan od onog što smo mi uradili, pri čemu smo potvrdili dominaciju, pre svega, u načinu funkcionisanja kluba. Jer i kada nemamo trofej tri godine i zaostajemo nama ljudi veruju, na stadion dođe preko 40.000 ljudi, od čega su najmanje 80 odsto naši navijači“.

Lukić se osvrnuo i na moguće neregularnosti u završnici prvenstva.

Prošla sezona je potvrdila da mogu da se dese. Ne bih da se vraćam na suđenje u odlučujućoj utakmici, bilo je sramno. Nismo potpuno zadovoljni ni suđenjem na poslednjem meču. Ne kažem da je bilo drastično, ali ne mogu da zaboravim ofsajd Kaluđerovića, kontrafaulove Vešovića. Sve to, ipak, nije moglo da ugrozi utakmicu, ali se plašim da se ne ponove skandalozne stvari iz prošle sezone. Jer, kasnije su prouzrokovale lošu atmosferu oko reprezentacije, spontane reakcije, koje nisu nikome u interesu“.

Treći meč igra se u Humskoj, ako ostane tri boda razlike, mogao bi da bude ključan u prvenstvu.

Sve je moguće, međutim, ne mogu da se ponašam poput nekih sportskih radnika, koji su u centru pažnje samo kad omalovažavaju druge. Partizan nikad neću omalovažavati, jer je najveći konkurent. To je bilo pre nego što se većina nas rodila, a biće i posle nas. Meni će biti veliko zadovoljstvo ako budemo uspešniji. Svestan sam da smo dobri, da idemo dobrim putem, što je najvažnije“, završio je priču za „Sportski žurnal“ Vladan Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve