Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.03.2011.

23:10

Seltik ponovo bolji od Rendžersa

Fudbaleri Seltika plasirali su se u četvrtfinale kupa Škotske pobedom nad Rendžersom 1:0.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Jedini gol u meču prepunom incidentnih situacija postigao je Vilson u 48. minutu.

Rendžers je utakmicu završio sa čak dva igrača manje. Prvo je u 37, minutu zbog drugog žutog kartona isključen Vitaker, a iz istog razloga meč je bio primoran da napusti Brugera u 94. Da to ne bude sve pobrinuli su se prvo El Hađi Diuf i trener Seltika Nil Lenon, koji su se dva puta verbalno sukobili u prvom poluvremenu.

Na kraju veoma napete utakmice došlo je do sukoba između trenera Seltika i pomoćnog trenera Rendžersa Alija Mekojsta.

Izuzetno tvrd meč obeležila je terenska inicijativa Seltika, najvi[e zbog toga što je Rendžers igrao bez sedam standardnih prvotimaca. Igrači u plavim dresovima uputili su samo jedan udarac ka golu “Kelta” i to u 95. minutu, kada je Diuf iz slobodnog udarca šutirao direktno u Zalusku.

Seltiku je, u ponovljenom meču osmine, bio dovoljan i taj jedan gol koji je postigao Vilson. Po levoj strani je prošao Izagir, centrirao u šesnaesterac Rendžersa, na loptu je naleteo Vilson i žestoko šutirao. Hrabro je glavu postavio Saša Papac, ali se lopta vratila Vilsonu, koji je uz puno sreče pogodio mrežu Megregora. Papac je zbog udarca koji je primio morao da napusti meč.

Sjajnu šansu da reši meč imao je Samaras u 64. minutu kada je, na pas Brauna, šutirao iz prve i pogodio stativu.

Rendžers nije mogao sa igračem manje i sa značajno podmlađenim sastavom da se nosi sa motivisanim Seltikom, pa je ekipa sa Park heda zasluženo slavila.

Zeleno – beli u četvrtfinalu igraju sa Invernesom.

Bio je ovo peti Old firm u sezoni, tri je dobio Seltik, jedan Rendžers, a jednom nije bilo pobednika. Do kraja će se igrati još dva velika derbija, a naredni je 20. mart kada se igra finale Liga kupa Škotske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve