Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.01.2011.

23:54

Het-trik Mesija, remi na Madrigalu

Fudbaleri Barselone stekli du nedostižnu prednost u prvoj utakmici četvrtfinala španskog Kupa Kralja, pošto su na Nou Kampu pobedili Betis sa 5:0.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Trostruki strelac bio je Leo Mesi, četvrti gol postigao je Pedro, a peti Keita. U prvom meču dana Viljareal i Sevilja su na “El Madrigalu” odigrali nerešeno 3:3.

Revanši su na programu sledećeg utorka, a u četvrtak (sutra) igraju se prvi mečevi četvrtfinala u parovimm Almerija – Deportivo la Korunja i Real Madrid – Atletiko Madrid.

‘Žuta podmornica’ je do vođstva stigla u 24. minutu, kada je kani posle mnogo odbitaka volejom poslao loptu u praznu mrežu iskosa sa 10-ak metara, a prednost je uz mnogo sreće i ‘rikošet’ duplirao Rosi pet minuta kasnije.

Sevilja je smanjila krajem poluvremena, kada je Alvaro Negredo idealno primio loptu posle proigravanja Romarika i sa pet metara je savladao golmana Sančesa.

U 55. minutu Ruben je glavom povisio na 3:1, ali je Negredo na sličan način ponovo smanjio rezultat. Sjajan rezultat Andalužanima pred revanš doneo je Aleksis, koje je preciznim udarcem po zemlji pogodio donji levi ugao.



Betis se u prvom poluvremenu dobro držao na Kamp Nou i poklekao je tek krajem poluvremena, kada je Leo Mesi dao prvi gol za Katalonce.

Kako je vreme odmicalo, gostima je ponestajalo snage i ekipam Pepa Gvardiole sve je lakše dolazila do gola. Zato su u drugom poluvremenu viđena čak četiri gola – prvo je Mesi postigao dva, zatim se ‘upisao’ i Pedro na asistenciju Danija Alveša, a zatim je Inijesta lepim dodavanjem omogućio i Keiti da se upiše u strelce.

Pobednik dvomeča Sevilja – Viljareal ide na boljeg iz madridskog okršaja, a najverovatnije Barsa čeka boljeg iz okršaja Almerije i Deportiva.

Kup Španije, četvrtfinale, prvi mečevi:
sreda:
Viljareal – Sevilja 3:3
Kani 24, Rosi 29, Ruben 55 - Negredo 39, 60, Aleksis 88
Barselona – Betis
Mesi 44, 62, 73, Pedro 76, Keita
četvrtak:
Almerija – Deportivo la Korunja 20h
Real Madrid – Atletiko Madrid 22h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve