Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.01.2011.

16:56

Uzbekistan u 1/4finalu, Katar dobio

Fudbaleri Uzbekistana savladali su selekciju Kuvajta rezultatom 2:1 (1:0) u drugom kolu grupe A Azijskog kupa u Dohi.

Izvor: SO NK

Autor:SO NK

Default images

Uzbekistanci su na taj način obezbedili mesto u četvrtfinalu takmičenja, a u drugom meču dana domaćin Katar pobedio je Kinu 2:0 (2:0)

Posle dva kola Uzbekistan je prvi sa šest bodova, po tri su osvojili Kina i Katar, dok je Kuvajt na poslednjoj poziciji bez osvojenog boda. Treće kolo na programu je 16. januara, a sastaju se Katar - Kuvajt i Kina - Uzbekistan.

Utakmica Uzbekistan - Kuvajt je odigrana na stadionu Al Garafa pred 3.500 gledalaca, a golove za pobednički tim postigli su Azizbek Hajdarov u 41. i Server Đeparov u 65. minutu, dok je strelac za Kuvajt bio Bader Al Mutavi u 49. minutu iz jedanaesterca.

Posle bledog izdanja u duelu sa Uzbekistanom, Katar se konsolidovao i sjajnom partijom došao do trijumfa nad Kinom. Na stadionu “Kalifa” prvi gol postigao je 22-godišnji JusefAhmed u 27. minutu, pošto je fantastičnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio gornji desni ugao.

Napadač Al-Sada je krajem drugog poluvremena postigao novi gol i tako rešio pitanje pobednika. Katar je tako zadržao šanse da drugi put u istoriji, posle turnira u Libanu 2000. godine, prođe u drugu fazu Azijskog kupa. Pre 11 godina ispali su u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve