Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.01.2011.

13:23

Prvi trening Zvezde i Prosinečkog

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za prolećni deo sezone, a na prvoj prozivci novog trenera Roberta Prosinečkog pojavila su se 33 igrača.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Poruka je svaki put ista. Rad, red i disciplina. Za mene lično ovo sada je najlakši deo, konačno da počnemo da radimo, da se uigravamo, fizički se pripremimo".

"Svi igrači imaju šansu da se nametnu, da se upoznaju sa mojom vizijom, ali neće im biti lako, jer zahtevam naporan rad. Ali, verujem u sve njih. Ipak su svi oni fudbaleri Crvene zvezde", naveo je Prosinečki.

Prvi trening propustili su Aval Isah i novi napadač Kristijano Borha, koji će se ekipi pridružiti u naredna dva dana, kao i Milan Vilotić, koji je na pregledima u Bolonji.



Uskoro bi Prosinečkom na raspolaganje mogli da se stave još neki fudbaleri, pošto uprava Zvezde pokušava da dogovori dolaske Marija Božića i Kornela Salate iz Slovana.

"To su poznati fudbaleri u svojim zemljama i nije lako napraviti dogovor sa upravom Slovana. Trebalo bi da do polaska na pripreme u Budvi (sledećeg ponedeljka) ekipa bude kompletirana", kazao je sportski direktor Ivan Adžić.



Zvezda će u Budvi trenirati do 27. januara, a drugi deo priprema imaće u Antaliji u Turskoj. Sezona u Jelen Superligi Srbije nastaviće se 27. februara.

Predsednik Zvezde Vladan Lukić igračima je poželeo da ih zaobiđu povrede kako bi mogli valjano da se spreme za drugi deo sezone u kome će “crveno-beli” pokušati da nadoknade zaostatak od pet bodova za večitim rivalom Partizanom. Zvezda i Partizan biće i rivali u polufinalu nacionalnog Kupa.

"Osnovno je da se dobro pripremimo, a što se tiče same sezone, neka teren priča za nas", istakao je Lukić.



Predsednik "crveno-belih" nada se da će Zvezda do kraja zimskog prelaznog roka uspeti da angažuje sve igrače za koje je zainteresovana.

Prvi trening Zvezde sa Prosinečkim na mestu trenera bio je otvoren za javnost prvih 20 minuta, a na pomoćnom terenu kluba bilo je oko 100 ljudi, među kojima nekoliko desetina navijača i brojne novinarske ekipe iz Srbije i Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve