Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.12.2010.

11:50

FSS: Gol Kaluđerovića neregularan

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije analizirala je izveštaje posmatrača za suđenje, kao i prigovore klubova.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Komisija u sastavu Bogoljub Stepanović, Đorđe Žutić, Zoran Petrović, Miroslav Radoman i Staniša Beljin utvrdila je grešku sudija u samo jednom slučaju.

Posle pregledanog snimka, komisija je utvrdila da je drugi gol Crvene zvezde, pogodak Andrije Kaluđerovića, na susretu 14. kola Spartak ZV – Crvena zvezda (1:2) postignut iz ofsajda i da je direktno uticao na ishod meča.

Zbog greške, sudijska komisija umanjila pomoćnom sudiji Daliboru Đurđeviću ocenu na negativnu, a na bazi super kontrole, umanjene su ocene i ostaloj trojici sudija, glavnom Danilu Grujiću, drugom pomoćnom Darku Rasincu i četvrtom Srđanu Kaurinu.

Konstatovano je da su prigovori Smedereva, BSK iz Borče i OFK Beograda bili bez osnova.

Većina žalbi su odbačene kao neosnovane zato što nijedan od klubova, osim Spartaka i Smedereva, nije dostavio službeni prigovor sudijskoj komisiji FSS uz uplatu takse.

Na 120 utakmica Superlige uloženo je upola manje žalbi i prigovora u odnosu na celu sezonu 2009-2010.

Takođe, sudijska četvorka na susretu 12. kola Borac – Smederevo (0:1) dobila je pretnje posle utakmice, a epilog biće poznat posle odluke disciplinskog organa Superlige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve